Langer genieten van je telefoon met een Beschermhoes

gebroken-smartphoneTegenwoordig zijn de zogenaamde smartphones en tablets erg kwetsbare apparaten. Eén val kan soms al het einde van een smartphone of tablet betekenen. We kennen daarnaast allemaal het verbrijzelde scherm van de smartphone wel.

Smartphones
Sommige smartphonegebruikers zijn van mening dat smartphones er het mooist uitzien als ze helemaal kaal zijn. Het design wordt dan maximaal benadrukt en dat is toch vaak een van de redenen waarom je juist voor die smartphone hebt gekozen.

Feesten en vakantie
Veel jongeren hebben een smartphone. Jongeren houden natuurlijk van feestjes en op (party-) vakantie gaan. Omdat je veel onderweg en in beweging bent is de kans op schade aan je smartphone tijdens een feest of vakantie veel groter dan in het dagelijkse leven.

Het gebeurt dan vaak dat je even je telefoon in de ondiepe broekzak van je zwembroek steekt of tijdens het feesten in een achterzak van je broek opbergt. De dames zonder tasje lopen al helemaal een groot risico dat hun smartphone uit hun kleding valt.

Zonder beschermhoes is de kans op een gebarsten beeldscherm enorm. Als je smartphone valt is de kans namelijk 50% dat je toestel op de kant van het scherm valt en een scherm is uiterst kwetsbaar. Als de telefoon op de achterkant valt, is de kans op inwendige schade erg groot. De kosten voor de reparatie van het scherm liggen tussen de €100 en €200. Als het toestel niet meer werkt door inwendige schade, moet je hem waarschijnlijk gedag zeggen.

Als je telefoon is beschermd met een beschermhoesje dan is er na een val meestal niets aan de hand omdat het hoesje de klap opvangt. Het enige wat je dan moet doen, is je telefoon oprapen en ervoor zorgen dat je hem niet kwijtraakt.

Een passend hoesje voor iedereen
Ook mensen die hun smartphone het liefst zonder hoesje zien, kunnen passende bescherming vinden. Voor ieder toestel bestaan er namelijk verschillende beschermingsmogelijkheden. Zo bestaan er vele soorten Sony Xperia Go hoesjeswaarbij je smartphone geheel beschermd is, terwijl het hoesje alleen om de achterkant heen zit. De rand van de backcover zit namelijk iets over de voorkant heen waardoor de klap door deze rand wordt opgevangen als het toestel met het scherm naar beneden op de grond valt. Bij een backcover of een bumper is het gebruik van een screenprotector aan te raden. Deze dunne folie die je over het scherm plakt zorgt ervoor dat je geen krassen op het scherm kunt krijgen.

Naast bumpers en backcovers zijn er ook veel stijlvollere hoesjes verkrijgbaar. Zo kun je Blackberry Q10 bijvoorbeeld met een trendy Blackberry Q10 hoesjebeschermen.

Tablets
Ook tablets zijn kwetsbare apparaten. Omdat ze groter zijn en dus minder snel vallen en een ander doel dienen, komt zware beschadiging aan een tablet minder voor dan bij smartphones. Je neemt een tablet namelijk niet mee naar de dansvloer of een festival. Toch is het aan te raden om een tablethoes te gebruiken om je tablet te beschermen. Een tablethoes vormt bovendien ook een standaard waardoor je de tablet op verschillende manier kunt neerzetten.

Een langere levensduur
Bescherm je smartphone of tablet met een juiste beschermhoes, zo zal je kostbare apparaat veel langer meegaan. Zo kun je na je abonnement nog een tijdje extra genieten van je smartphone én van de lage kosten van een sim-only abonnement.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …