Home / Mobile / Wat is een goede gadget voor je smartphone?

Wat is een goede gadget voor je smartphone?

Bijna iedereen gebruikt wel een gadget voor zijn smartphone. Sommigen geven de voorkeur aan functionele gadgets waarmee het toestel beter werkt of beter beschermd is, anderen gebruiken gadgets om de smartphone leuker mee te maken of uit te breiden.

Gadgets om uit te breiden
Met de juiste gadgets kun je je smartphone gemakkelijk omtoveren tot een multifunctioneel apparaat. Gebruik je smartphone bijvoorbeeld als muziekspeler of als navigatiesysteem.

Muziek
Als je met meerdere mensen video’s wilt kijken of muziek wilt luisteren is de externe speaker een ideale gadget. De kwaliteit van de audio van een smartphone kan echt niet tippen aan die van een goede speaker. Een speaker geeft een veel zuiverder geluid en levert ook bass. De speaker is een handige gadget als je met je vrienden een dagje naar het strand of het park gaat en lekker wilt genieten van goede muziek.

Navigatie
Als je met de auto reist, kun je je smartphone gebruiken als navigatiesysteem. Veel smartphones hebben navigatie-apps die qua kwaliteit vergelijkbaar zijn met ‘echte’ navigatiesystemen als de TomTom. Een smartphone houder is dan een onmisbare gadget.

Hiermee kun je je smartphone eenvoudig op het raam aanbrengen zodat je er vanachter het stuur goed zicht op hebt. Een andere handige accessoire hierbij is de autolader. Hiermee kun je je smartphone opladen via de sigarettenaansteker in je auto, zo kom je dus nooit met een lege batterij te zitten en behoort verdwalen dus tot het verleden.

Gadgets om te beschermen
Er zijn ook veel gadgets waarmee je je telefoon kunt beschermen tegen schade.

Beschermhoesjes
De meest bekende beschermgadget is het smartphonehoesje. Met een beschermhoes voorkom je dat je kostbare smartphone na een val total loss is of dat het touchscreen barst.

Een beschermhoesje is vaak pure noodzaak, want omdat smartphones steeds geavanceerder worden, worden zij namelijk ook steeds kwetsbaarder. De dunne Sony smartphones kunnen bijvoorbeeld echt niet meer zonder de bescherming van een Sony Xperia Z Ultra cover of Sony Xperia ZR cover.

Een bijzondere gadget is het smartphonehoesje waarin een accu zit verwerkt die je telefoon oplaadt als de telefoon in het hoesje zit. Zo heb je altijd een extra stukje batterij op zak.

De screenprotector is ook een handige en goedkope beschermgadget. Met deze dunne folie die je over het scherm heenplakt, voorkom je dat er krassen op je scherm komen.

Anti-stof plug
Elke smartphone heeft minimaal twee ingangen: een audiopoort en een ingang om je toestel op te laden. Deze openingen leiden direct naar de kwetsbare binnenkant. Komt hier water of  stof in, dan kan de telefoon van binnenuit beschadigen en het systeem gaan haperen.

De anti-stof plug is een handige én leuke gadget waarmee je dit kunt voorkomen. Je plugt deze gadget gewoon in de poort als je hem niet gebruikt. Er zijn anti-stof plugs in allerlei soorten en maten, zodat het tegelijkertijd een echte fashiongadget is.

Voor meisjes biedt bijvoorbeeld Swarovski mooie anti-stof plugjes in de vorm van knopjes, hartjes en diertjes.

Gadgets om te bedienen
Door gebruik te maken van handige gadgets kun je je smartphone op verschillende manieren bedienen. Met gadgets is de bediening sneller of handiger en soms ook trendy.

De ´ouderwetse´ hoorn
Vroeger belde iedereen door een hoorn. Die tijd is nu al lang voorbij, maar de hoorn is helemaal terug van weggeweest. Verschillende fabrikanten hebben hem helemaal in een nieuw jasje gestoken, zodat je hem nu voor je smartphone kunt gebruiken. Je plugt hem gewoon in in  je smartphone en belt vervolgens via de hoorn. Met deze retro gadget kun je zeker gezien worden!

De stylus pen
Een stylus pen de ideale gadget om het touchscreen van je telefoon tot in de grootste precisie te bedienen. De stylus is een dun pennetje met een rubberen uiteinde, waarmee je het touchscreen aanstuurt. Omdat het raakvlak van dit uiteinde een stuk kleiner is dan je vinger kun je de telefoon heel nauwkeurig bedienen. Ideaal voor degenen met dikke vingers of een minder fijne motoriek.

De smartphone handschoen
Een grote frustratie van smartphonegebruikers is dat zij het touchscreen van hun telefoon niet kunnen bedienen met hun handschoenen aan. Dit kan in de winter knap vervelend zijn. Je kunt dan namelijk niet even snel een  telefoontje plegen of een WhatsAppje sturen zonder koude vingers te krijgen. Gelukkig is hiervoor de smartphone handschoen ontwikkeld.

Hiermee kun je het scherm gewoon bedienen, zodat je geen bevroren vingers meer hoeft te riskeren.

Hoe meer smartphones er worden gemaakt, hoe meer gadgets er ook zullen worden ontwikkeld om nog meer uit je smartphone te halen en het smartphonegebruik nog makkelijker en leuker te maken. En, eerlijk is eerlijk, zouden smartphones zonder gadgets eigenlijk ook geen saaie dingen zijn?

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Bereikbaarheid op vakantie met kinderen

Het is niet helemaal waarvoor we op vakantie gaan, maar tegenwoordig is bereikbaarheid toch alles. …