Home / Mobile / De beste navigatie-apps voor je smartphone

De beste navigatie-apps voor je smartphone

Raak jij in een vreemde stad of onderweg weleens verdwaald? Kan gebeuren natuurlijk, maar vervelend is het wel. Met een navigatie-app op je smartphone voorkom je dat je de weg kwijtraakt. In dit artikel beschrijven we hoe zo’n app werkt.

Hoe werken navigatie-apps eigenlijk?

Navigatie-apps maken contact met het wereldwijde GPS-systeem, dat uit 24 satellieten bestaat die in zes verschillende banen om de aarde draaien. Dankzij deze satellieten weet je smartphone precies waar jij bent. De app heeft óf download een wegenkaart, waarop jij ziet in welke straat je bent. Door vooraf in de navigatie-app in te voeren waar je naar toe wil, toont de app hoe je moet rijden. En zo rij je dus nooit verkeerd.

Welke type navigatie-apps zijn er?

In de Apple App Store en Google Play Store zijn veel navigatie-apps beschikbaar. Maar de een is beter dan de ander. Ook is er een verschil tussen apps die online en offline werken.

Offline navigatie-apps

Met offline navigatie-apps download je van tevoren via wifi de wegenkaart. Deze hoeft je smartphone dan niet onderweg via mobiel internet te downloaden. Zo bespaar je MB’s en zeker in het buitenland komen offline navigatie-apps dus goed van pas. Voorbeelden van offline navigatie-apps:

  • Here WeGo: Deze app is van autofabrikanten Audi, BMW en Daimler en hiermee download je van tevoren elke wegenkaart naar keuze.
  • Navigon: Navigon is een app van TomTom-concurrent Garmin. De interface van deze app is heel uitgebreid bijvoorbeeld op welke rijbaan je moet voorsorteren en hoe hard je mag rijden.

Online navigatie-apps

Online navigatie-apps downloaden tijdens het navigeren de wegenkaart. Het voordeel hiervan is dat de app minder opslagruimte nodig heeft. Iets dat zeker handig is als je telefoon niet zoveel opslagcapaciteit heeft. Ook is het handig als je een grote Sim Only internetbundel hebt. Bij sim only providers als Simyo kan je de Simyo Sim Only internetbundel maandelijks aanpassen. Bovendien kunnen de meeste online navigatie-apps, als je wil, file-informatie downloaden. Je kunt dan een andere route nemen en hoeft dan niet achteraan aan te sluiten!

Wat zijn de beste navigatie-apps?

De ene navigatie-app is beter of veelzijdiger dan de ander. Er zijn meerdere online en offline navigatie-apps die zeer goed werken en fijn in gebruik zijn. Welke dat zijn? Op het Simyo Blog lees je meer informatie over hoe GPS werkt en bespreken we de zes beste navigatie-apps. We verklappen er alvast twee die gratis zijn: Here WeGo en Google Maps, maar de andere vier zijn ook zeker de moeite waard. Welke app ga jij gebruiken?

 

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Bereikbaarheid op vakantie met kinderen

Het is niet helemaal waarvoor we op vakantie gaan, maar tegenwoordig is bereikbaarheid toch alles. …