Apple promoot iOS 8 via e-mail

Apple wil zijn gebruikers meer attent maken op het bestaan van het nieuwe besturingssysteem iOS 8. iOS 8 wordt standaard gebruikt op de nieuwe iPhone smartphones; de iPhone 6 en 6 Plus.

Voor gebruikers die nog niet gebruik hebben gemaakt van de update naar het nieuwe besturingssysteem, stuurt Apple een mailtje met instructies. Er wordt een bericht gestuurd aan deze gebruikers dat iOS 8 op ze wacht.

Deze e-mail informeert onder andere over de nieuwe functies die iOS 8 met zich meebrengt zoals Gezondheid, iCloud Drive, QuickType en Family Sharing.

Deze functies worden in de e-mail ook uitgelegd. Daarnaast staat er in de mail dat het heel makkelijk is om een Apple apparaat naar iOS 8 te upgraden, zelfs wanneer de gebruiker niet meer beschikt over veel opslagruimte op het toestel.

Er zijn heel wat gebruikers die niet beschikken over genoeg ruimte om te updaten naar iOS 8 en dit is voor velen dan ook de reden om iOS 7 te blijven gebruiken. Wanneer je niet beschikt over veel opslagruimte is het mogelijk om via iTunes over te stappen naar het nieuwste mobiele besturingssysteem van Apple. Het is daarbij niet nodig om afstand te doen van data of verschillende apps. Op Apple website is alles te lezen over iOS 8.

Het is wel duidelijk dat de adoptie van iOS 8 een stuk langzamer ging dan vorig jaar bij iOS 7 het geval was. iOS 8 was na drie weken pas geïnstalleerd op 47 procent van alle Apple toestellen.

Nog eens drie weken later was daar slechts 5 procent bijgekomen. Onder vele gebruikers blijft iOS 7 dus nog populair. Op dit moment draait nog 43 procent van alle Apple apparaten op dit besturingssysteem. Apple hoopt door middel van de gestuurde e-mails met informatie dat meer gebruikers het nieuwe besturingssysteem zullen installeren.

Er zijn nog veel gebruikers die denken dat iOS 8 bugs met zich meebrengt en het toestel langzamer zal maken. Indien Apple de twijfel bij deze personen door de e-mail weet weg te nemen zullen wellicht meer gebruikers overstappen op iOS 8.

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …