Apple iPhone 7 versus Samsung Galaxy S7 Edge, wie wint

Samsung vs Apple het is een decennium lange discussie, het zijn de twee grootste smartphonefabrikanten. Ze hebben weer een vergelijkbaar model op de markt gebracht. De Apple iPhone 7 en de Samsung Galaxy Edge S7. Maar kan de Samsung tippen aan het nieuwste jong van Apple?

Het scherm

Zodra je naar het scherm kijkt van de Samsung Galaxy S7 Edge zie je meteen al het eerste en grootste verschil. Het scherm loopt namelijk rond af, de hoek om. Aan de zijkant van dit scherm kun je altijd de knoppen bedienen, wordt het kijken van video’s een unieke ervaring en zijn notificaties altijd goed in beeld. Het scherm is gemaakt van Gorilla Glass 4, dat is een heel erg sterk soort glas dat krasbestendig is.

De iPhone 7 maakt op zijn eigen manier gebruik van het beste scherm, de smartphone heeft namelijk Apple’s eigen Retina HD scherm. Het scherm lijkt erg veel op die van zijn voorganger, maar als vooruitgang heeft Apple eindelijk zijn best gedaan om het scherm stofvrij te houden en waterbestendig te maken.

De camera

Apple heeft altijd camera’s ontwikkeld die zich onderscheiden. En ze hebben na de iPhone 5 niet stilgezeten. De camera van de iPhone 7 onderscheid zich ditmaal doordat Apple gebruik heeft gemaakt van een dubbele beeldsensor; één voor zijn grootbeeld lens en de andere voor de telelens. Tevens heeft de camera 2x optische zoom en 10x software zoom. De camera kan snel foto’s en video’s kan maken en een goede kwaliteit heeft met weinig licht. Tevens heeft Apple zijn best gedaan met een nieuwe flitser met LED technologie.

Samsung heeft voor zijn Galaxy S7 een waardige tegenstander gemaakt voor Apple. De camera heeft 12 megapixels hetzelfde als de Apple en een diafragma van f/1.7,waardoor de camera lichtgevoelig is. Het aantal megapixels is niet het belangrijkste, maar maakt wel een groot verschil. De camera is snel in te schakelen, omdat deze eigenlijk altijd op standby-modus staat.

Onder de motorkap

Beide telefoons beschikken over een snelle processor en beide fabrikanten beloven een verbetering ten opzichte van hun vorige telefoons. Het werkgeheugen van de iPhone 7 is de grootste werkgeheugen in een telefoon tot nu toe, namelijk 3GB RAM. Beide batterijen gaan ontzettend lang mee en presteren daardoor boven verwachting.

En de winnaar is

Natuurlijk is ook veel persoonlijk. Want de besturingssystemen is waar de smartphones het meest in verschillen. De verwachtingen voor de iPhone 7 en de nieuwe Samsung liggen hoog. Is de strijd gestreden?

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De beste Samsung telefoon onder 300 euro

De beste Samsung telefoon onder 300 euro

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone maar wil je niet de hoofdprijs betalen? …