Home / Mobile / 7 Tips voor een nieuwe smartphone

7 Tips voor een nieuwe smartphone

We leven in een wereld waar smartphones steeds beter worden en steeds meer op elkaar gaan lijken. Nog heel eventjes, en high-end toestellen hebben allemaal een full HD scherm, een quad-core processor en een super camera. Hoe maak je de juiste keuze voor een nieuw toestel?

Wij geven je zeven tips:

1. Bepaal je budget
De mogelijkheden zijn onbeperkt. Wil je een high-end smartphone die echt alles kan? Of wil je een functioneel toestel dat waterdicht is of juist speciale functies bezit? Bepaal eerst wat het budget is dat je wilt uitgeven aan je nieuwe toestel. Bepaal daarna wat voor jou belangrijk is en bekijk welke telefoons in aanmerking komen.

2. Let op de belangrijkste specificaties
Toestellen gaan steeds meer op elkaar lijken, maar toch onderscheiden ze zich van elkaar op verschillende vlakken. Vergelijk de specificaties van de smartphones die op het eerste oog voldoen aan jouw wensen. Hieronder volgt een overzicht van belangrijke eigenschappen om goed bij stil te staan:

  • Design
  • Besturingssysteem
  • Accuduur
  • Display
  • Cameraprestaties

Kies een toestel dat jij mooi vindt. Een smartphone is meer dan alleen een functioneel apparaat. Let ook op het besturingssysteem. Ben je gewend aan Android of juist Apple? Of geef je de voorkeur aan Windows 8? Ieder toestel kan een ander besturingssysteem hebben. Als we kijken naar de hardware van een telefoon, is de accuduur misschien wel de belangrijkste technische specificatie. Het kan erg vervelend zijn als je telefoon na korte duur uitvalt omdat de accu leeg is. Let daarom goed op de accu duur van je nieuwe toestel.

Smartphones zijn bijna één en al scherm. Zoek een toestel uit met een beeldscherm dat voldoet aan jouw wensen. Vind je full HD belangrijk of juist het formaat? Let ook op de kwaliteit van de camera. Waarom nog een losse camera als je met je smartphone foto’s van hoge kwaliteit kunt maken?

3.Kies een passend toestel bij je mobiele ecosysteem
Gebruik je nog andere apparaten van een bepaald merk? Dan kan het handig zijn om een smartphone van hetzelfde merk te kiezen. Simpelweg omdat je gewend bent aan het besturingssysteem, de software of de systemen waarmee de software samenwerkt zoals iTunes van Apple of Kies van Samsung.

4.Kies voor een betrouwbaar besturingssysteem
Android, iOs en ook steeds vaker Windows zijn populaire besturingssystemen. Je hebt een zee aan mogelijkheden om apps te downloaden waardoor je van je smartphone een multifunctioneel apparaat kunt maken. Minder populaire besturingssystemen zoals BlackBerry 10 OS of Bada bieden veel minder mogelijkheden om (goede) apps te downloaden waardoor je je nieuwe smartphone wellicht niet kunt gebruiken voor de dingen die je voor ogen had.

5. Bekijk de features van een toestel
Verschillende merken onderscheiden zich van elkaar door het aanbieden van bijzondere features die worden meegeleverd met een toestel. Zo kunnen toestellen uitgerust zijn met camerafeatures om de beste foto’s te maken of de mogelijkheid om te scrollen door het bewegen van je ogen. Er bestaan tientallen features waarvan sommige heel erg nuttig kunnen zijn en andere gebruik je wellicht minder vaak. Bekijk vooraf welke features een smartphone heeft en bepaal wat jij belangrijk vindt.

6. Wees niet te trouw aan één merk
Tijden geleden kocht je alleen een mobiele telefoon van Nokia omdat je dan zeker wist dat je kwaliteit in handen had. Een paar jaar geleden koos je vooral voor Apple of Samsung omdat je dan redelijk zeker wist dat je een goed toestel kocht. Fabrikanten produceren steeds betere toestellen en de meeste merken maken gebruik van vergelijkbare technologie. De kwaliteit komt steeds dichter bij elkaar te liggen waardoor je gerust eens van merk kunt switchen.

7. Bedenk goed wat je écht nodig hebt
Een nieuwe smartphone is fantastisch maar meestal ook duur. Je kunt in plaats van een splinternieuw toestel ook kiezen voor een wat ouder maar prima model zoals een iPhone 4s. Verfraai het toestel met één van de vele soorten iPhone 4s hoesjes of accessoires en het valt niemand op dat je een ouder toestel gebruikt!

Kies daarbij een voordelig sim only abonnement en je bent er weer helemaal klaar voor op een voordelige manier.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Bereikbaarheid op vakantie met kinderen

Het is niet helemaal waarvoor we op vakantie gaan, maar tegenwoordig is bereikbaarheid toch alles. …