4G netwerk van KPN bijna klaar

KPN is er als eerste Nederlandse mobiele aanbieder in geslaagd haar 4G netwerk landelijk uit te rollen. Momenteel legt KPN de laatste hand aan haar 4G netwerk in de provincie Zeeland.

Door: Tim Wijkman – Met de figuurlijke plaatsing van de ‘laatste 4G antenne’ heeft KPN vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf bijna klaar is met de uitrol van het nieuwe 4G netwerk in Nederland. Daarmee is het nieuwe netwerk van KPN maanden eerder klaar dan vooraf werd voorspeld. KPN biedt nu in nagenoeg geheel Nederland 4G netwerkdekking. Alleen in de Achterhoek en in Zeeland heeft KPN op dit moment nog niet overal 4G dekking.

KPN is momenteel bezig met de afronding van de uitrol van haar 4G netwerk. Onder andere in Zeeland wordt momenteel hard gewerkt ook daar de gehele provincie van 4G dekking te voorzien.

Jacob Groote, directeur Mobiele Netwerken: “We werken hard om 4G voor bijna heel Nederland te realiseren. Zo zijn de afgelopen periode wekelijks meer dan 100 sites omgezet naar 4G. En dat hebben vele honderden KPN medewerkers voor elkaar gekregen, 14 maanden nadat we zijn begonnen met het ombouwen van de eerste 4G masten in Groot-Amsterdam in februari vorig jaar. Een prestatie van internationale allure, durf ik te stellen.”

Op dit moment dekt het 4G netwerk van KPN bijna 85 procent van het Nederlandse grondgebied en kunnen bijna 94 procent van alle Nederlanders al gebruik maken van het 4G netwerk. Uiteindelijk zal het dekkingspercentage uitkomen tussen de 90 en 95 procent van het Nederlandse grondgebied. Groote: “Het werken aan ons mobiele netwerk is nooit af. Er zijn altijd plekken in een klein deel van Nederland waar geen of verminderde ontvangst is.”.[telegraaf]

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …