KPN Experiabox Hack – NAT open zetten

Als je KPN Online hebt, weet je misschien al dat het erg vervelend is dat je met dit pakket moeilijk kunt online games. Dit heeft te maken met een instelling in de modem, die op ‘strict’ staat. Wij hebben natuurlijk wel een oplossing hiervoor, en als je een thompson modem nog hebt, dan is het helemaal belangrijk om dit bericht door te lezen!

Tegenwoordig biedt kpn een zogenaamde ZTE modem aan bij nieuwe klanten, en dit kan je gewoon aanvragen als je nog een thompson modem hebt.

Bel gewoon met de KPN (0900-0244), en vertel dat de modem constant uitvalt en je elke keer de modem opnieuw moet opstarten. Dit is erg vervelend, omdat hier ook de TV uitvalt, waardoor je soms wel 15/20 min geen tv hebt in huis. En daar is de familie dan ook weer niet blij mee natuurlijk.

Zonder verdere kosten krijg je normaal gesproken een nieuwe modem toegestuurd, die je dan gewoon eenvoudig installeert met de kabeltjes, opstarten en internet installeert. (deze nieuwe modem heeft een totaal andere beveiliging dan de oude modem, dus is het belangrijjk om de SSID code en WPA code in te voeren voor je PC/gamestation voor draadloos internet).

Als alles eenmaal werkt, dan is het raadzaam om eens een spel op te starten op je Playstation/pc, om na te gaan wat voor een instelling hij heeft. Is het moderate of strict? bij MW3 stond het al op Moderate en nadat ik in de router Upnp had aangevinkt op open. Dit is geheel zonder  port forwarding, dus gewoon uit zichzelf 🙂

Je hebt totaal geen gedoe meer met poorten openzetten die je bij een thompson modem wel eens moet instellen. (Wat toch niet werkt…)

Dus heb je nog een thompson modem, dan zo snel mogelijk een ZTE modem aanvragen bij de helpdesk van internet bij KPN.  Ga niet praten over gamen, en laat weten dat het een ‘drama’ is.

Om Upnp aan te vinken in je admin gedeelte van de ZTE modem, doe je het volgende :

  • voer deze url in je browserbalk : 192.168.2.254
  • Login met meestal KPN, en het wachtwoord laat je leeg. Tenzij je anders hebt ingesteld.
  • Kijk waar iets met UPNP staat, en vink het vakje enable aan
  • Kan zijn dat je opnieuw moet opstarten, maar dat is niet altijd het geval.
  • Voila…

Conclusie : Thompson modem omruilen voor een LTE modem = Succesvol internet

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

stappenplan-traag-internet

Stappenplan voor Traag Internet via WiFi

Voor diegenen die dit probleem hebben, of dit willen voorkomen, heb ik een handige stappenplan …