Voldoet de Koperen kabel niet meer? [Update]

Het gebruik van de glasvezelkabel rukt op in heel Nederland. Overal zijn er initiatieven die succesvol zijn op het gebied van glasvezel in de regio. De normale gebruikers van de ADSL lijntjes, zullen voorlopig wel tevreden zijn met de koperen kabels die er al liggen. Aan de zakelijk kant is het totaal anders. Of het nu een drukkerij is of een kaashandel, ondernemers lopen allemaal tegen de beperkingen aan van ADSL via de koperen kabel.

Bedrijven klagen over de beperking van het ouderwetse koperdraadje. De manier waarop bedrijven werken op dit moment verschilt met 7 a 8 jaar gelezen. Glasvezel wordt wel betaalbaar als bedrijven hun aanvragen bundelen bij 1 provider. De provincie Utrecht is daarom het project ‘Wij Zijn Breed’ begonnen. In de hele provincie ligt al een basisnetwerk met in iedere plaats een schakelkast.

Bij kabelaanbieders zijn maximumtarieven van 3000 euro voor een aansluiting en 625 euro per maand bedongen. Maar dan moeten er wel honderden bedrijven meedoen. Het project zorgt ervoor dat bedrijven in kleine plaatsen, waar minder aanvragen zijn, hetzelfde betalen als bedrijven in grote plaatsen met meer aansluitingen. Bedrijven in de provincie Zuid-Holland moeten zelf hun aanvragen bundelen. De vestiging van Verkleij in Oudewater, provincie Utrecht, kan meedoen met een project van de provincie.

Bron: AD.nl

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …