Te Weinig aanbieders voor Nieuwbouw i.c.m glasvezel?

glasvezel-2012-nieuwbouwStel je hebt een nieuwbouw wijk, en je gaat daarheen verhuizen, dan is het eerste waar je anno 2012 aan denkt : Glasvezel.

Nu zijn er een tal van grote aanbieders al enige jaren aktief, maar dan moet ik je toch echt teleurstellen. Dat kan  dus niet..

Grote kans is dat je alleen uit glasvezel KPN of XS4ALL kunt kiezen bij  nieuwbouw. Mischien niet datgene wat je wilt hebben, maar het is niet anders.

Kijk, KPN heeft in de nieuwbouw het monopolie positie vanuit  de regering/gemeentes. Zo was het vroeger met de koperen  kabel in nieuwbouw wijken, maar tegenwoordig is het ook zo gesteld met Glasvezel. Eigenlijk  is er niks veranderd sindsdien.

Of toch wel?

Een nieuw wijk die groter is dan 250 woningen legt KPN geen traditioneel kopernetwerk meer aan maar legt Reggefiber haar glasvezelnetwerk aan. KPN levert dan de diensten over het glasvezel netwerk van Reggefiber.

Voor deze situatie in het begin betekent dit dat de bewoners kunnen kiezen uit een beperkt aantal providers, maar zodra het hele netwerk is aangelegd zullen ook de andere providers beschikbaar komen in de nieuwbouw wijken.

Wat is glasvezel?
Glasvezel, ook fiber glass genoemd, is een haardunne vezel die gemaakt is van : glas
Glasvezel wordt onder meer toegepast in telecommunicatie, waarbij licht wordt gestuurd door lange vezels van optisch zeer helder glas om signalen betrouwbaar over grote afstanden te transporteren. Doordat het licht in de glasvezel een bijzonder kleine hoek met de buitenkant van de vezel maakt is reflectie gegarandeerd en blijft het licht in de vezel door interne reflectie.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …