Home / Diversen / Zendmast Smilde versneld herbouwd

Zendmast Smilde versneld herbouwd

Deze week is door de betrokken partijen, waaronder KPN, in gezamenlijkheid besloten tot versnelde herbouw van de zendmast Smilde.

Na intensief overleg onder begeleiding van het Agentschap Telecom hebben alle betrokkenen de krachten gebundeld om tot deze oplossing te komen, en het bereik van radio- en tv-zenders in Noord Nederland zo snel mogelijk volledig te herstellen.

De 300 meter hoge zendmast kan hierdoor in de zomer van 2012 weer het zelfde bereik hebben als voor de instorting van de zendmast op 15 juli van dit jaar.

De initiële planning van de herbouw ging uit van het herstel van het zendbereik in december 2012. Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie bevestigt de versnelde start van de herbouw vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …