Xs4all geeft training in internetbeveiliging

Xs4all, voor mij de beste internet provider van Nederland. Dat is overigens al jaren zo bij de consumenten bond, en de ‘algemene’ reacties van gebruikers. Het kost was, maar dan heb je ook wel wat.
Nu komen ze weer met een super initiatief : Training in Internet beveiliging.

Er is gewoon een stijging van het internetgebruik in het algemeen, en het interactieve gebruik in het bijzonder. Dan lopen mensen ook meer risico op virussen en spam, aldus de Amsterdamse Internet Provider

De aanleiding voor de training is een eigen onderzoek dat eerder dit jaar werd afgerond, en daaruit is gebleken dat het gedrag van internetters de grootste bedreiging voor de veiligheid is. Uit het onderzoek bleek onder meer dat zes op de tien mensen wel eens wat via internet koopt en dat ongeveer 80 procent van de Nederlandse internetters zijn bankzaken online regelt.

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat jongeren zich meer bewust lijken te zijn van de risico’s van beschadiging aan hun computer en het kwijtraken van belangrijke informatie dan volwassenen en senioren.

De eerste training van Xs4all vindt op 17 september plaats in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Daarna volgen nog trainingen in Rotterdam, Utrecht, Zwolle en Eindhoven.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …