Tommy verliest kort geding, KPN gaat klanten afsluiten

Tommy Telecom heeft een kort geding tegen KPN verloren. KPN gaat nu alle klanten van de MVNO afsluiten, zo laat een woordvoerder van KPN weten. Tommy wilde via de rechter juist voorkomen dat KPN ging afsluiten. Tommy Telecom maakte via MVNE (mobile virtual network enabler) Aspider gebruik van het KPN-netwerk. Inmiddels is Tommy overgestapt op het netwerk van T-Mobile via een WLR (wholesale line rental) overeenkomst met MVNE Elephant Talk.

Volgens Tommy dreigde KPN met afsluiten omdat Tommy bij KPN wilde vertrekken. Volgens KPN was Tommy een structurele wanbetaler en was dat de reden voor het dreigen met afsluiten. Tommy Telecom gaf eerder deze week aan dat er een dispuut was over WLR-kosten van in totaal 400.000 euro, maar was van mening dat er geen openstaande rekeningen meer waren.

De rechter heeft KPN echter op alle punten in het gelijk gesteld. Tommy moet behalve de kosten voor het kort geding ook de openstaande rekeningen betalen. Zo moet de MVNO een bedrag voldoen van 114.695,37 euro, en een bankgarantie stellen voor een bedrag van 200.000 euro. deze bankgarantie moet uiterlijk 26 april verhoogd worden naar 389.603,93. Tommy hangt een boete van maximaal 100.000 euro boven het hoofd als het bedrijf de veroordeling niet nakomt.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …

2 comments

  1. je bent helaas niet de enige die zijn nummer niet terug kan krijgen en het netwerk is ook slecht je heb veel plekken waar je niet bereikbaar ben kreeg een tip van consumentenbond dat je een brief moet sturen maar ik weet nog niet waar die dan naar toe moet sturen

  2. wat een ellende–jarenlang ging het prima met Tommytelecom, maar nu ben ik mijn oude nummer kwijt en ik geloof er niet meer in !
    smssen gaat niet met mijn nieuwe sim en ik was in het buitenland en daar kon ik helemaal niet bellen of gebeld worden. Mijn oude nummer is bij zoveel mensen enz.bekend dat ik veel voor over heb om die te houden. na wekelijks de huilverhalen van Tommy te hebben aangehoord, heb ik KPN gebeld of ik daar met mijn oude nummer een abonnement kan nemen.Kan niet ! Ze weten zogenaamd van niks en kunnen niet garanderen dat ik min oude nummer nog terug kan krijgen.Ik ben wanhopig,ga binnenkort weer naar het buitenland, wat nu ? heeft iemand een tip ?