Home / Diversen / Oudgediende XOIP lanceert nieuwe dienst

Oudgediende XOIP lanceert nieuwe dienst

Nu ook doorschakelen naar Skype vanaf Nederlandse telefoonnummers!Voicemail Skype?

Wie had dat gedacht? Via de al 12 jaar bestaande XOIP kan nu iedereen bereikbaar zijn op Skype vanaf een Nederlands telefoonnummer.

Het Nederlandse telecombedrijf XOIP (www.xoip.nl) opent de mogelijkheid om zijn Nederlandse netnummers door te schakelen naar Skype. XOIP gebruikers die hun XOIP nummer daartoe instellen, kunnen gesprekken beantwoorden met Skype. Het aanvragen van de dienst en ontvangen van gesprekken is gratis voor de gebruiker. XOIP verdient aan de gespekskosten van de beller.

Skype biedt zelf de zogenaamde Skype-in nummers om gesprekken vanaf telefoon te kunnen ontvangen. Deze zijn echter niet beschikbaar in Nederland. Met XOIP is dit hiaat dus verholpen. Skype gebruikers kunnen vanaf nu overal ter wereld telefoongesprekken uit Nederland beantwoorden via Skype.

XOIP is bekend van gratis zogenaamde unified messaging diensten, zoals het ontvangen van fax en voiceberichten in email, en het zenden van faxen vanaf de XOIP web pagina. Met deze nieuwe Skype dienst voegt XOIP nu dus spraaktelefonie toe aan zijn aanbod.

XOIP-oprichter Michiel van Kuijen: “XOIP is een avant-garde telecom-provider die zich wil onderscheiden met slimme, innovatieve communicatie oplossingen. Skype is de meest gebruikte manier om te bellen vanaf een computer. Deze koppeling tussen Nederlandse telefoonnummers en Skype is handig voor gebruikers, en een logische stap in de ontwikkeling van het dienstenpakket van XOIP. We willen ons niet beperken tot berichten maar uitgroeien tot een full-service telecom aanbieder.  “

XOIP is inmiddels 12 jaar actief op de Nederlandse telecom markt en groeit sterk. Duizenden gebruikers, van particulieren tot multinationals, maken  dagelijks gebruik van de gratis diensten van XOIP voor een diversiteit aan communicatie-behoeften.
Over XOIP.

XOIP is de pionier van slimme telecommunicatie. De naam staat voor “alles over IP” en geeft onze visie goed weer: of het nu gaat om telefonie, voicemail, fax of SMS, traditionele telecom oplossingen worden eenvoudiger en goedkoper in combinatie met internet en e-mail.

Tien jaar geleden hebben wij deze visie populair gemaakt in Nederland en België als de eerste grote provider van fax & voice naar e-maildiensten. Wij doen dit vandaag de dag nog steeds met slimme en handige online telecommunicatiediensten beschikbaar  voor iedereen.

XOIP werd in 1997 opgericht en is één van de langstbestaande internetmerken in de Benelux. Van 2001 tot 2005 was het onderdeel van internetprovider Tiscali. Sindsdien is het bedrijf weer onafhankelijk en eigendom van het management.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Opladen met USB-stopcontacten

Steeds meer woningen zijn ingericht op het gebruik van de smartphone en tablet. Of nog …