Strengere regels 0900 Nummers van kracht

Goed nieuws voor de 0900 haters hier in Nederland. Vanaf vandaag gelden namelijk strengere regels omtrent tarieven en vooral tariefinformatie voor aanbieders van 0900 nummers. Gelukkig maar, want hierdoor moet het eindelijk duidelijk worden welke tarieven precies gelden voor bellen naar de verschillende informatienummers.

Volledige tariefsvermelding
Het leukste en het nog minder leuke komt nog. Naar de bekende cent per minuut vermelding verplicht de OPTA ALLE aanbieders nu ook om het maximum gesprekstarief aan de consument te melden. Dat is een regeling voor nummers die duurder zijn dan 15 cent per minuut.

Er is door de OPTA overigens geen tariefplafond vastgesteld. De regels gelden voor 0900-nummers (serieuze informatie), 0906 (erotiek), 0909 (amusement) en de reeks voor nummerinformatie, beginnend met 18XX.

Samengevat : Bij elk gesprek vooraf te melden hoeveel een telefonische dienst gaat kosten, wordt het mogelijk voor bedrijven om zich op dit punt te onderscheiden. En hier kunnen veel internet/telefonie/televisie providers hun slag slaan.

Hier gaat een disciplinerende werking van uit op de kwaliteit van telefonische helpdesks, zo verwacht de toezichthouder. En dat bevordert de transparantie en concurrentie op prijs.

We zullen zien welke provider het als eerste gaat toepassen, en dan ook nog service gericht.

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

0624001200

Informatie over Telefoonnummer 0624001200

Het telefoonnummer 0624001200 is gekoppeld aan de klantenservice van Odido, het bedrijf dat eerder bekend …