Staking bij callcentrum Enschede!

En ja hoor : KPN gaat gewoon verder staken, maar dan wel nu beter en groter. Het zijn nog steeds ‘klant vriendelijke’ acties, maar ik denk dat als er 1 grote callcenter dicht is, dan komen op de andere centers veel telefoontjes binnen, dus zo klant-vriendelijk is dit niet.

Meer dan tweehonderd personeelsleden van de KPN Contact-vestiging in dinsdag opnieuw voor 24 uur het werk neer. Het personeel wil met de actie benadrukken dat zij het niet eens zijn met de cao-voorstellen van KPN.

Komende weken zullen ook werkonderbrekingen in Eindhoven, Groningen en Rotterdam volgen. Volgens AbvaKabo FNV wil het personeel er in salaris drie procent bij voor een tweetal jaren, terwijl KPN niet verder wil gaan dan eenmalig twee procent. Daarnaast wil KPN gaan werken met individuele beloningen, maar daarvoor zou het personeel eerst salaris moeten inleveren.

Het is afwachten wat de KPN gaat doen met deze acties. Ik denk niet dat ze er wakker van liggen. Het zal wel met een sisser aflopen. De FNV/CNV gaan gewoon actie voeren voorlopig, dus de nieuwsberichten zullen wel aanhouden.

Volgens de werknemersorganisatie zal de staking er niet toe leiden dat nummers onbereikbaar worden. “We staan toe dat KPN kritische storingsnummers zoals voor bijvoorbeeld Defensie en ziekenhuizen onderbrengt bij vestigingen die wel doorwerken.” Wel wordt verwacht dat er voor KPN-hulplijnen langere wachttijden zullen ontstaan aankomende dinsdag

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …

One comment

  1. Was vergeten bij te vermelden, dat er ook een leuke website is voor deze staking..

    http://www.jrstudios.nl/kpnstaking/

    Succes