Overname van KPN dichterbij dan ooit?

KPN maakte afgelopen donderdag bekend dat het een samenwerkingsverband heeft gesloten met het Spaanse Telefonica. Betekent dit dat een overname van de Nederlandse telefoonmaatschappij dichterbij is gekomen? Analisten houden vooralsnog vast aan hun overwegend positieve taxaties voor het aandeel.

Samenwerkingsverband
KPN heeft een overeenkomst gesloten met Telefonica voor de samenwerking op het gebied van dienstverlening aan multinational-klanten. De overeenkomst zorgt ervoor dat beide ondernemingen wereldwijd hun diensten kunnen aanbieden aan elkaars multinationale klanten. Volgens KPN biedt dit veel voordelen voor het functioneren van mobiele werkplekken, aangezien de posities van de twee bedrijven elkaar goed aanvullen in de verschillende landen.

De samenwerking zal van kracht zijn in meer dan 20 landen, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. In Duitsland zal er geen samenwerking plaatsvinden, een markt waar beide ondernemingen elkaar beconcurreren op het gebied van mobiele telefonie.

Overnamegeruchten
Halverwege dit jaar staken overnamegeruchten rond KPN weer eens de kop op. De voorzitter van Telefonica Cesar Alierta moest begin juni tegenover een aantal journalisten in New York herhalen dat het concern geen interesse zou hebben in een overname van KPN. Destijds laaiden de geruchten onder meer op door de sterk gedaalde koers van het aandeel. In een maand tijd verloor het aandeel ruim 13% van zijn waarde en stond het rond 10,65 euro.

Met de kennis van nu kan gesteld worden dat een samenwerkingsverband tussen KPN en Telefonica dus al langer in de lucht hing. De samenwerking zou wellicht een voorbode kunnen zijn van een meer innige omhelzing van elkaars onderneming. De bedrijven stellen immers dat ze elkaar goed aanvullen en laten daarnaast door deze samenwerking zien dat ze bereidt zijn tot het doen van concessies..

Bron : Analist.nl

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …