Opta sluit 0900-nummer af wegens KvK-fraude

De Opta heeft gisteren het 0900-nummer van Kantoor voor Klanten (0900-6334229) uit de lucht laten halen op vermoeden van misbruik.

Dit betekent dat het nummer niet meer gebeld kan worden. Aanleiding voor deze ingreep is een mailing van 1,4 miljoen facturen die vanaf maandag 8 december is verzonden aan bedrijven in Nederland.

De verzender van deze facturen is een organisatie die zich voordoet als de Kamer van Koophandel door middel van nagebootst huisstijlgebruik. In de factuur worden bedrijven met vragen verwezen naar het nummer 0900-6334229. Mensen die dit nummer belden, voor 70 cent per gesprek, kregen een faxtoon te horen. Daarna werd de verbinding verbroken.

De échte Kamer van Koophandel heeft heeft alarm geslagen over deze mailing. Er zijn facturen in omloop die bijna identiek zijn aan de factuur die ondernemers jaarlijks in januari van de Kamer van Koophandel ontvangen.

Onderaan staat vermeld dat het hier niet om een factuur gaat, maar om een aanbod. Wie betaalt, doet een opdrachtbevestiging en zit dus vast aan het aanbod.

Overigens zijn ook de website en de bankrekening van het bewuste bedrijf geblokkeerd. Politie en KvK spreken van een grootschalige en geraffineerde poging tot oplichting.

(http://www.telecompaper.com)

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …