Home / Diversen / Opladen met USB-stopcontacten

Opladen met USB-stopcontacten

Steeds meer woningen zijn ingericht op het gebruik van de smartphone en tablet. Of nog beter gezegd, op de laders daarvan. Deze bevatten namelijk allemaal een USB-poort. Dit werd tot voor kort opgelost met een stekker waarin de USB gestoken kon worden. Zo kennen wel allemaal de laders van onze telefoon en zo zorgden we ervoor dat de batterij weer opgeladen wordt. Een andere manier was de USB in de USB-poort van de laptop of een PC te doen. Op deze wijze kan de smartphone of tablet ook opgeladen worden en indien nodig synchroniseren. Dankzij de nieuwe stopcontacten is er geen tussenstuk meer nodig. Steeds meer stopcontacten beschikken namelijk over een USB-poort.

Nooit genoeg stopcontacten

Met stopcontacten zijn we allemaal wel bekend en daar kunnen we er geen genoeg van hebben. Onze huishoudens hebben zoveel apparaten, dat we eerder tekort dan te weinig aan. Wanneer we een huis laten bouwen, willen we op zoveel mogelijk punten de stopcontacten. Dit wordt bepaald op basis van de plaatsing en het gebruik van onze apparaten. Toch is dat erg moeilijk in te schatten. Nu kunnen we er ook nog voor kiezen speciale USB-stopcontacten te plaatsen. De vraag is dan op welke locaties in het huis de schakelmaterialen het meeste gunstig zijn.

Een voordelige aanschaf

De aanschaf van een wandcontactdoos met USB-poort is niet heel duur. Voor een gemiddelde prijs van rond de 50 euro is er al een aan te schaffen. Dit is vaak een combinatie van een normaal stopcontact met in de hoek of de zijkant een USB-poort. Dit betekent dus dat je niet een stopcontact hoef te missen in de woning. Eigenlijk komt er een bij. Zo is nog een apparaat eraan vast te koppelen en een apparaat die ook via de USB-poort aan de stroom kan.

Veiligheid in meerdere kleuren

Net als de normale stopcontacten zijn ook deze uitvoeringen verkrijgbaar met de veiligheidsvereisten als kinderveiligheid en randaarde. Daarnaast zijn ze ook in meerdere kleuren te kopen. Zo zijn ze dus ook aan te passen de kleur van de muur. Zo bestaan er studiowitte uitvoeringen, cremewit/elektrowit, alpinwit en in het zwart. Verdiep je wel goed in de specificaties van het stopcontact. Hoewel er veel wel veilig zijn, zitten er toch wel verschillen in. Wanneer het stopcontact voorzien is van randaarde, dan biedt dat nog extra veiligheid. De contactdoos staat dan in contact met een aardelektrode. Deze staat daardoor niet direct in contact met de aarde, maar met een van koper of zwaar verzinkt metaal dat geplaatst is in de grond.

Zuinig met stroom

Dit soort USB-stopcontacten zijn niet alleen praktisch en veilig, maar ook zuinig. Dit heeft betrekking op het gebruik van de elektriciteit. Zo kan deze in de stand-by modus staan, waardoor het stroomverbruik lager wordt. Dit gaat u ook merken in de kosten, want ze vragen dus minder energie. Het is dus duidelijk dat er veel voordelen aan zitten aan USB-stopcontacten. We denken snel aan de handigheid van deze stopcontacten, maar alles wordt ook veiliger en zuiniger. Het is dus om veel redenen een voordelige aanschaf voor de woning. Bestel een of meer van deze stopcontacten om deze voordelen te ervaren.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De chatprogramma’s van vroeger

Via een scherm met elkaar communiceren vinden wij nu heel normaal. Maar hoe is het …