Oei, de Opta beboet KPN en Tele 2 voor twee ton!

Oei, daar gaan we weer. De OPTA is weer aan het uitdelen geblazen. Nu is de kpn (alweer!) en de bekende tele2 aan de beurt.

Wat is het geval? U herinnert het zich nog wel, zo niet dan hier even een korte uitleg.

KPN gebruikte bij de introductie van haar informatiedienst een informatienummer voor een belspel. “Dat is niet in overeenstemming met het doel van de dienst, namelijk het geven van inlichtingen over telefoonnummers, terwijl voor belspellen alleen 090x-nummers gebruikt mogen worden”, stelt de toezichthouder. De boete hiervoor bedraagt honderdduizend euro voor de KPN dus….

Ook kregen klanten van KPN die tijdens de overgangsfase het nummer 118 belden een boodschap per sms waarin reclame werd gemaakt voor het nieuwe nummer van KPN. “Dit is in strijd met de regels, die juist bedoeld zijn om alle nummerinformatiediensten een gelijke kans te geven”, stelt de Opta. De overtredingen met sms-berichten zijn met 120 duizend euro beboet.

Dus, dit zullen ze in de toekomst ook niet meer doen. Anders, is het kassa voor de Opta. Hebben ze alwel de kerstpakketten de deur uit!  

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …