Mexicanen kopen meer KPN Aandelen

Het bekende America Movil heeft haar belang in KPN opnieuw uitgebreid door de aanschaf van niet meer dan acht miljoen aandelen. De Mexicaanse handelaar deed een drietal transacties vandaag die buiten de beurs werden gehouden, en verhoogden daarmee hun belang in het Nederlandse telecombedrijf naar 7,86 procent.

Het gaat erg snel met America Movil, die de aandelen kocht voor bedragen tussen de 7,80 en 7,85 euro per aandeel. Vorig maand lanceerden de Mexicanen een overnamebod van acht euro per aandeel. (!)

In totaal wil America Movil een belang van bijna 28 procent opbouwen in KPN. Als het belang de dertig procent overstijgt, moeten de Mexicanen een bod uitbrengen op alle uitstaande aandelen die er dan nog zijn.

Natuurlijk is dit een langdurig process, maar het geeft wel de intenties weer van deze media mogul uit Mexico. Geef het 10 jaar de tijd, en zij hebben een groter marktaandeel in Europa dan KPN op dit moment heeft.

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …