Glasnet Tiel en GlasOperator slaan handen ineen

Na een grondige voorbereiding is recent het voor Tiel unieke zakelijke glasvezelproject van start gegaan: 650 bedrijven op de bedrijventerreinen Kellen, Latensteijn, Westroijen en Medel kunnen worden voorzien van een gloednieuw glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben zich 100 bedrijven aangesloten. Met het glasvezelnetwerk zijn vrijwel onbeperkte data- en telecommunicatiediensten mogelijk voor Tielse ondernemers.

Het bijzondere aan het Tielse netwerk is dat de passieve laag eigendom is en blijft van de lokale ondernemers op de vier aangesloten bedrijventerreinen Kellen, Latenstein, Westroijen en Medel. Zij hebben zich verenigd in Glasnet Tiel, een onderneming die de regie voert over de passieve laag en uitbesteding van de actieve laag.

Open netwerk ten gunste van de ondernemer

Peter Dikker, directeur Glasnet Tiel: “Ons glasvezelnetwerk kent geen datalimieten waardoor Tielse ondernemers straks diensten kunnen inzetten die een hoge upload- en downloadsnelheid vergen, zoals online backup, camerabeveiliging , videoconferencing en het plaatsen van bedrijfskritische applicaties in datacenters . De dienstenlaag is geheel open voor dienstenaanbieders waardoor ondernemers 100% keuzevrijheid hebben bij wie ze hun diensten afnemen. Snel internet en telefoniediensten kunnen daarmee forse besparingen opleveren.”

GlasOperator activeert open netwerk

De aanleg van het ondergrondse glasvezelnetwerk is in de afrondende fase. Hierdoor wordt verwacht dat de eerste bedrijven rond de zomermaanden gebruik maken van diensten over het netwerk. De actieve laag van het Tielse glasvezelnetwerk is uitbesteed aan GlasOperator uit Bodegraven. GlasOperator maakt het netwerk geschikt voor datatransport en zorgt ervoor dat dienstenaanbieders hun netwerk op het netwerk in Tiel kunnen koppelen. GlasOperator deed dit al eerder voor netwerken in Vught, Alphen aan den Rijn en Rotterdam.

Informatie

Dinsdag 26 juni tussen 16.00 en 18.00 uur presenteren de eerste aanbieders in restaurant De Betuwe in Tiel hun diensten aan geïnteresseerde bedrijven. Meer informatie is ook te vinden op www.glasnettiel.nl of www.glasoperator.nl

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …