KPN Veilige Overname Kandidaat Benelux

Rabo Securities vindt de telecomsector in de Benelux ‘een veilige haven’ in deze tijd van volatiele beurzen. De broker vindt KPN in deze sector het meest aantrekkelijk van allen.

Volgens deze broker is de omzet van de telecomsector stabiel, zijn de aandelen redelijk gewaardeerd en gloren eventuele overnames aan de horizon. Hier schreef ik al eerder over namelijk.

KPN is stabiel te noemen op dit moment, wordt goed geleid en heeft de voorkeur gekregen boven Telenet, Mobistar en Belgacom. KPN blijft dus een overname kandidaat voor de komende weken, maanden.

KPN  profiteert daarnaast ook van een hoge groei bij de Duitse dochter E-Plus en nieuwe kostenbesparingen die worden toegepast.

Belgacom, genoteerd aan de Bel-20, is in de telecomsector het minst favoriete aandeel voor Rabo Securities. Volgens Rabo wordt Belgacom geconfronteerd met een neergaande markt, heeft het bedrijf geen sterk track record en is het geen overnametarget, omdat de Belgische overheid een meerderheidsbelang heeft in dit bedrijf.

Het is weer afwachten, maar de berichten worden meer en meer duidelijker.

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …