Kabelbedrijven zetten KPN een hak

Kabelgiganten Ziggo en UPC zetten op dit moment hun grote concurrent KPN een hak. De kabelnetwerken van de twee kabelaars zijn zo snel aan het worden dat ze de adsl-snelheden van KPN achter zich laten. Gisteren schreef ik al over UPC, maar het schijnt dat Ziggo begin volgend jaar met supersnel internet op de markt te komen. Wel duur, maar dat was in het begin van ADSL ook.

Het VDSL project van KPN staat nog steeds in de stijgers, ze zijn ermee bezig maar daar houdt het ook mee op.

Maar KPN laat zich niet uit het veld slaan. ,,De twee kabelaars gebruiken een techniek die trager wordt als een hele wijk het gaat gebruiken. Onze aanval komt in de vorm van glasvezel, dat is giga-veel-sneller dan wat UPC en Ziggo aanbieden.”

Hier komt een nieuwe interner provider strijd aan voor de komende jaren. Er was een tijd dat er werd gestreden om de snelheid van baud naar Mbit, nu gaat het nog sneller. We gaan richting de 100mbit, en als het aan KPN ligt dan ook. Laten we het hopen

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …