KPN UMTS-mast weggehaald in Hoogeveen

KPN verwijdert dinsdag en woensdag de UMTS-mast van het dak van een flat in Hoogeveen onder druk van een kort geding, dat eigenaar woningcorporatie Woonconcept wilde aanspannen tegen de telecomaanbieder. Een woordvoerder van Woonconcept heeft dit dinsdag gezegd.

Bewoners van de flat klaagden al geruime tijd over de mast, die volgens hen door straling gezondheidsklachten zou veroorzaken.

Woonconcept kwam de bewoners anderhalf jaar geleden tegemoet door KPN te vragen de mast weg te halen. Toen KPN dit weigerde, verlengde Woonconcept het contract met de provider niet en spande een kort geding aan, dat 2 december plaats zou vinden.

Met de verwijdering van de mast is het kort geding van de baan. KPN gaat nu op zoek naar een andere locatie voor de UMTS-mast.

Dit verhaal begon allemaal in JULI dit naar. Lees meer hierover op deze website :
http://www.regiohoogeveen.nl/news/9067/Bezwaren-tegen-UMTS-mast.html

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …