KPN Personeel Ontevreden

Personeel van telecom grootheid is weer ontevreden, en vraagt de directie om een duidelijke langetermijnstrategie, een beter sociaal plan, en een structurele loonsverhoging over 2012.
Deze eisen staan in een ondertekende petitie die vandaag wordt overhandigd aan de directie. Deze actie is een gezamelijke actie van de vakbonden CNV, FNV, Qlix en VPP.

Groots gehoorde klacht van het personeel is dat het bedrijf een speelbal is geworden van de aandeelhouders, en dat het wordt geleid door het moment van de dag. En straalt dat ook naar buiten toe..

Reactie van een woordvoerder ‘Ja, er worden minder aandelen aangekocht en er wordt weer meer geïnvesteerd in onze infrastructuur en onze dienstverlening. En toch blijft het gevoel hangen dat KPN speelbal is geworden van de financiële markten, van korte termijn aandeelhoudersbelangen’.

Naast een langetermijnstrategie vragen de ondertekenaars om een structurele loonsverhoging over 2012 en een beter sociaal plan voor werknemers die moeten afvloeien. ‘Investeer in de toekomst van KPN door ook in ons te investeren’. KPN maakte eind april bekend een voorgenomen reorganisatie tot 2015 versneld uit te voeren waardoor al in 2012 en 2013 tot vijfduizend KPN’ers hun baan zullen verliezen.

De bonden erkennen dat omzet en winst van KPN onder druk staan, maar dat rechtvaardigt volgens hen niet de zogeheten nullijn die de KPN-directie voor de lonen van de medewerkers voorstelt. Het telecombedrijf maakt volgens de bonden nog steeds een keurige winst. De bonden willen de petitie nogmaals onder de aandacht brengen op dinsdag 11 september 2012 tijdens een vergadering van aandeelhouders.

Het is afwachten wat de directie voor signalen gaat geven voor de buitenwereld. Komt er geen reactie, dan denk ik dat het weer staken wordt, en dat hebben we enkele jaren geleden ook al gezien (wat wel heeft gewerkt..)

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

0624001200

Informatie over Telefoonnummer 0624001200

Het telefoonnummer 0624001200 is gekoppeld aan de klantenservice van Odido, het bedrijf dat eerder bekend …