KPN Bouwt Nieuw CyberCenter in Almere

KPN en Borchveste – een ontwikkelingscombinatie van VolkerWessels en Kroon Vastgoed – gaan in Almere het vijfde grote CyberCenter van KPN bouwen.

Reden voor de bouw is de aanoudende marktvraag naar datacenterdiensten. Met de realisatie van het nieuwe CyberCenter breidt KPN zijn serverruimte uit met 5.000 vierkante meter datavloer. Het Almeerse center wordt op 1 november 2008 geopend. Inmiddels is de verhuur gestart en zijn de eerste offertes uitgebracht.

Het vermogen van het nieuwe CyberCenter is 2.000 watt per vierkante meter, voor de eerste oplevering. De reeds bestaande uitbreidingsplannen laten nog veel hogere vermogens zien. Per serverkast kan nu al een vermogen van meer dan 20.000 watt worden geleverd. Zodoende is er ruimte voor high-density-apparatuur, waar steeds meer klanten om vragen.

De CyberCenters vormen de basis van de managed ICT-dienstverlening voor de zakelijke markt van KPN. Organisaties kunnen dankzij de centers voor al hun telecom- en it-diensten gebruikmaken van hoogwaardige serverruimte bij één leverancier. Informatie is bovendien goed beveiligd: er wordt gebruikgemaakt van de beste en modernste beveiligingstechnieken (zoals biometrische toegangscontrole en intelligente IP-camera’s).

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …

3 comments

 1. Interessant artikel.
  Jammer dat er geen foto’s te zien zijn. Ik ben erg benieuwd hoe die cybercenters er van binnen uitzien.
  Wat een vermogen kan er in die serverkast worden geleverd.

 2. Goeie vraag, gouden gids misschien? 🙂

 3. Hallo

  Als ik zou willen solliciteren bij het cyber center te Almere…weet iemand het adres waar ik mijn cv heen kan sturen misschien?
  Alvast bedankt