Het Einde van Compuserve

Wie is er niet groot geworden door de gratis cd’s van Compuserve in de periode van +- 1998 tot 2001. Compuserve verspreidde op grote schaal via tijdschriften en andere vormen van multimedia cd’s, waarmee tijdelijk gratis toegang tot internet kon worden verkregen.

Velen vonden het zelfs na enige tijd vervelend, dat er elke keer gratis cd’s bijzaten. Dus ging je de cd’s maar gebruiken als decoratie of als onderzetters.

InternetProvider Compuserve heeft op 20 oktober 2009 j.l alle klanten een bief gestuurd, waarin melding wordt gemaakt van de overheveling van de bel- en intenetdiensten naar Telfort.

Gelukkig, mocht er iemand zijn die dit NIET wil, dan kun je nog tot 20 november 2009 het abonnement bij Compuserve opzeggen. Dan gaat per 1 december 2009 definitief het abonnement beeïndigd.Compuserve

Natuurlijk zegt Telfort dat er voordelen zijn aan de overstap naar hun. Zo zou de downloadsnelheid stijgen van maximaal 8 naar maximaal 20 Mbps. Op Diverse (TrosRadar / Tweakers) internetfora worden ook enkele nadelen genoemd.

Zo wordt er voor vast bellen een starttarief van 5 eurocent per gesprek ingevoerd en wordt er voortaan een inflatiecorrectie op de tarieven toegepast. Het Telfort-abonnement gaat 19,95 euro exclusief lijnhuur bedragen.

En zo gaat een oude Internet Provider heen. We zullen je missen. De cd’s niet, maar wel de inbel oplossingen die jullie tot op heden nog intact houden. Zodat je overal in de wereld kan inbellen.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …