Goedkoop Internet in België nog ver weg

Gemiddeld 44 euro per maand betaalt de consument in België voor internettoegang, terwijl dat in de rest van Europa slechts 37 euro is.
Test-Aankoop, dat de cijfers aanhaalde, hekelt de hoge tarieven voor internet in België.

De organisatie onderwerpt uw internetfactuur aan een kritisch onderzoek via een internet test, en schakelt hiervoor ook sociale netwerken als Facebook en Twitter in.

Volgens Test-Aankoop houden vooral de twee grote internetaanbieders, Belgacom en Telenet, samen goed voor het gros van de internetaansluitingen, de prijs hoog. In vergelijking met 2005 zijn de populairste formules van Belgacom en Telenet, volgens de consumentenorganisatie, zelfs duurder geworden.

Iets wat, volgens hen, niet zomaar kan worden toegeschreven aan de gestegen downloadsnelheid. De consumentenorganisatie zet zijn protestactie ook kracht bij met een online test.

Ongeveer 10.000 internetgebruikers voerden de internettest reeds in en ruim 94 procent van hen zou teveel betalen. Deelnemers aan de test worden door Test-Aankoop aangeraden om hun vrienden op Facebook en Twitter aan te sporen om eveneens deze rekenmodule te gebruiken.

Lees meer op http://www.6minutes.be/NL/Artikel.aspx?ArtikelID=16705&RubriekID=35

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …