Gehele Overname KPN door America Movil

Het Mexicaanse telecomconcern América Móvil wil in zijn geheel KPN overnemen.

Dat zat er natuurlijk al aan te komen, en geheel verrassend is het niet. Het bedrijf doet een bod van 2,40 per aandeel op het Nederlandse telecombedrijf, zo meldde persbureau Bloomberg vrijdag. América Móvil, het bedrijf van de multimiljardair Carlos Slim, heeft al een belang van bijna 30 procent in KPN.

Het concern heeft inmiddels KPN op de hoogte gesteld van zijn plannen. “Wij zouden steun van het bestuur van KPN verwelkomen”, aldus het bedrijf, dat mikt op een meerderheidsbelang en een gezamenlijke strategie.

KPN meldde vrijdag kennis genomen te hebben van het bod. “We bestuderen het”, aldus een woordvoerder tegen het ANP. Het bedrijf onderzoekt verder “alle strategische opties beschikbaar voor KPN”.

Telefónica
Het aandeel KPN sloot donderdag op 2 euro. Het bod biedt een premie van ruim 35 procent op de gemiddelde slotkoers van het aandeel de afgelopen 30 handelsdagen.
Het Mexicaanse bedrijf beëindigde onlangs een afspraak met KPN waarbij het zijn belang niet boven de 30 procent uit mocht brengen. Dat gebeurde na de verkoopplannen van de Duitse KPN-tak E-Plus aan het Spaanse Telefónica, waar América Móvil naar verluidt zeer kritisch over is. Deze transactie wordt door América Móvil naar eigen zeggen nog steeds beoordeeld.

Binnenkort verwacht KPN een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders bijeen te roepen met betrekking tot de verkoop van E-Plus aan Telefónica Deutschland. En dat zal nog een gevoelige kwestie worden, gezien er een Mexicaan in de nek hangt.

Wordt vervolgd voor een €2,00 Beursnotering op dit moment.

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De chatprogramma’s van vroeger

Via een scherm met elkaar communiceren vinden wij nu heel normaal. Maar hoe is het …