Downloaden toch legaal in Europa

Het echte downloaden van auteursrechtelijk materiaal blijft in de Europese Unie toegestaan. VVD-Europarlementariër Toine Manders diende in december een voorstel in om consumenten die inbreuk maken op iemand auteursrecht te vervolgen voor heling, maar dat plan heeft het bij een stemming dinsdag niet gehaald.

Dat betekend dat we NIET Amerika ondersteunen hiermee, want daar is het een heel gevoelige ‘issue’ aan het worden.
Het voorstel zou ook het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal strafbaar gesteld hebben. Internetters die muziek of films van internet plukken, zouden dan vervolgd kunnen worden. Niet te geloven natuurlijk, ook als ze die gekocht hebben in een webwinkel die – vaak zonder medeweten van de klanten – auteursrechten schendt, zoals het Russische AllofMP3.com.
In tegenstelling tot het aanbieden van dergelijke bestanden, is het downloaden ervan onder de huidige wetgeving in Nederland toegestaan.

Dit zal wel het eeuwige strijdmiddel zijn, en dat we er nooit uitkomen.

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …