De Tarieven van KPN – Duidelijk of niet?

Een hele goedemorgen,

Na enige tijd van vakantie, ben ik weer teruggekeerd op aarde met weer een klein onderzoekje wat weer eens ‘duidelijkheid’ schaft in de wereld van de belkosten in Nederland.
Ik schreef er al eerder over op 21 December 2007 j.l, maar het wordt er alleen maar onduidelijker op voor de meeste mensen onder ons. Nog even een samenvatting :

KPN wijzigt voor zowel zakelijke als particuliere klanten de tarieven voor vaste telefonie. Als gevolg van de inflatie worden de tarieven per 1 maart 2008 aangepast. Alleen het volgende veranderd voor de consument onder ons :

Belvrij Weekend was : €19,00, maar wordt nu : €18,00 (€ 15,13 ex.btw)
De Belkosten van Belvrij Weekend waren : € 0,025 en worden nu € 0,0400 (0,0336 ex btw)

BelBasis wordt verhoogd van € 18,16 naar € 18,45
Gesprekstarieven worden verhoofd met enkele centen :

Als je nou die twee pagina’s controleert, dan verbaasd mij 1 ding. Wat zijn nou de startkosten van een gesprek bij de abonnementen : Belvrij Abonnementen en BelBasis?

In het oude tarief staat precies aangegeven : € 0,0524

Oh, en nog opmerkelijks : BelBudget.
1 mei 2007 van 9,67 naar 10,50 euro; verhoging 8,6 %
1 mei 2008 van 10,50 naar 10,95 euro; verhoging 4,3 %

Noemen wij dit een inflatiecorrectie?

Duidelijkheid is hier niet te vinden vind ik. Zowel voor klanten zelf niet, als voor ieder ander. Heel veel klanten hebben dit niet eens meegekregen, dat er een tariefwijziging gaat plaatsvinden per 1 maart aanstaande! Sommigen melden op diverse forums dat er alleen op de facturen van de KPN staat dat er een tariefwijziging gaat plaatsvinden, en meer informatie kunt ophalen via de website van KPN zelf.

De meeste klanten van de KPN zullen dit ook niet kunnen accepteren, en willen eigenlijk naar een andere aanbieder. Maar ja, naar wie moet je gaan? Een provider die duidelijkheid geeft naar buiten toe? Alice misschien? UPC, Ziggo?

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …