Home / Diversen / Bond teleurgesteld over mislukte onderhandeling KPN

Bond teleurgesteld over mislukte onderhandeling KPN

Er zijn weer problemen met de vrijwillige vertrek regeling van de KPN. Er is overleg geweest met de ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak, Bond van Telecompersoneel en VVP met KPN om de Mobiliteit cao (sociaal plan) te vernieuwen en tevens afspraken te maken over een vrijwillige vertrekregeling is vooralsnog totaal mislukt.

Over de vrijwillige vertrek regeling bestond tussen partijen een grote mate van overeenstemming waar het de materiele zaken betreft.

Waar geen overeenstemming over viel te bereiken, was de vraag wie precies nu een aanbod voor vrijwillig vertrek zou krijgen van KPN. KPN wil op basis van weinig concrete criteria zelf bepalen wie wel of geen aanbod zou krijgen. ABVAKABO FNV en de andere betrokken bonden pleiten voor een heldere regeling die aantrekkelijk is voor de medewerkers die het aanbod krijgen, maar ook voor de overige medewerkers.

Daarnaast vallen de bonden over de constructie die KPN heeft voorgesteld voor het zogenaamde `moratorium’. Een vrijwillige regeling moet zorgen voor `rust in de tent’. De voorgestelde regeling biedt onvoldoende zekerheid dat dit ook gaat lukken, met name voor de medewerkers die geen aanbod krijgen. Zij lopen het risico om op zeer korte termijn alsnog met een mindere regeling te moeten vertrekken.

Frank

(Bron Telecompaper)

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …