Home / Diversen / Bellen binnen de EU max 60 eurocent

Bellen binnen de EU max 60 eurocent

De internationale ministers van Verkeer, Telecom en Energie in de EU, hebben donderdag ingestemd met een voorstel om grensoverschrijdende mobiele gesprekken – binnen de EU- van maximumtarieven te voorzien

Heel simpel gaat het dus worden, hopen we. Het bellen binnen de EU gaat maximaal 60 eurocent per minuut kosten. Dus ook ongeacht vanuit welk land je belt of naar welk land je belt. Ook het gebeld worden kost maximaal de helft van wat het nu is.

De maatregel gaat in per 1 Sep 2007.

Hoewel de Europese Parlement pleitte voor een maximumtarief van 40 eurocent. Alleen Frankrijk, Engeland en Spanje lagen echter dwars om hun voormalige staatstelecombedrijven te beschermen. De verwachting is dat de prijs op termijn toch nog zal zakken doordat bedrijven elkaar gaan concurreren op deze tarieven.

Over de maatregel is vele maanden gedebatteerd. De EU was van mening dat de huidge kosten te hoog en ondoorzichtig waren.

Concurrentie alleen bleek niet genoeg om de prijzen omlaag te krijgen.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …