Bel-me-niet-register eindelijk in de wet vastgelegd

STOP!

Bel-me-niet-register eindelijk in de wet vastgelegd.
Waar ik al meerdere keren over heb geschreven, is dan toch werkelijkheid geworden.

De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met wetgeving die een officieel bel-me-niet-register regelt.

Mensen die niet gediend zijn van telefonische verkooppraatjes kunnen daar een einde aan maken door zich aan te melden bij het register.

Toezichthouder Opta kan bedrijven aanpakken die zich niets aantrekken van dat register. De aangenomen wijziging van de telecomwet verbiedt ook het sturen van spam, ongevraagde e-mail waarmee de ontvanger niet blij mee is, naar bedrijven. Spam sturen naar personen was al verboden.

Ook een derde voorstel van staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken werd aangenomen. Consumenten zitten daardoor niet langer een jaar lang vast aan een abonnement voor mobiele telefonie of internet, maar kunnen per maand opzeggen en dus sneller overstappen naar een andere telecomaanbieder.

Goed nieuws voor iedereen, en hulde aan de minister die hier absoluut goed werk aflevert. Mocht hij dit lezen, een pluim op zijn werk want er is veel werk ingestoken en al maanden aan gewerkt.

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …