America Movil neemt KPN Over?

Waar ik al een lange tijd op aanstuur, gaat misschien toch werkelijkheid worden binnenkort. De bekende multi millionair uit Mexico Carlos Slim wil KPN voor 28% overnemen.

Het is onduidelijk wat het Midden-Amerikaanse telecombedrijf precies wil met het grotere belang in de Nederlandse telco.

America Movil heeft nu al al bijna 5 procent van de aandelen van KPN, maar wil zijn belang vergroten. Het doel lijkt echter niet om KPN over te nemen. Het Mexicaanse bedrijf wil maximaal 28 procent van de aandelen. Als het meer dan 30 procent had gewild, had het een bod moeten uitbrengen op alle aandelen van KPN, wat mogelijk tot een overname had geleid.

De vraag is : Waarom wil dit telecom bedrijf een groot belang in KPN?

Dit is de eerste stap van America Movil op een grote manier op de Europese markt, zegt persbureau Reuters. Het bod is 8 euro per aandeel, ruim 23 procent hoger dan de slotkoers van maandag. America Movil waardeert KPN in zijn totaliteit op 11,5 miljard euro.

KPN zegt in een reactie dat het gematigd positief is over het bod, maar dat KPN wel ondergewaardeerd wordt.

America Movil is een van de grotere telecombedrijven ter wereld en is eigendom van Carlos Slim, die sinds enkele jaren wordt gezien als rijkste man ter wereld.

[Update 05-05-2012] KPN reageert : “Dit is een devaluering van het KPN aandeel. WIj zijn meer dan  dat…” 🙂

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …