Tele2 Internetactieve tv over het moderne VDSL

Tele2 is begonnen met de verkoop van internetactieve tv over het moderne VDSL netwerk. Hiermee weet de provider internetsnelheden tot 50MB/s te realiseren. Tele2 richt zich met de VDSL producten op de consumenten die hoge eisen stelt aan z’n internetverbinding.

Met Tele2 Interactieve TV kan de kijken opnemen, live pauseren, uitgesteld kijken en films on demand oproepen. Tele2 zet het nieuwe 3-in-1 pakket voor €34,95 per maand in de markt met een 1-jarig contract. Tele2 vraagt eigenlijk niets extra voor de 50MB/s propositie. Het 3-in-1 pakket met daarin 20MB/s internet kost namelijk evenveel.

Door de 50MB/s propositie ver onder het marktgemiddelde te prijzen, denkt Tele2 marktaandeel van de kabelaars af te kunnen snoepen. Zowel Ziggo als UPC bieden al geruime tijd internet aan met snelheden tot 100 MB/s maar hanteren hier vrije hoge prijzen voor. Vooral bij UPC betaal je nog fors voor internet met 60 MB/s of hoger.

Tele2 Interactieve TV

Tele2 is al ruim een jaar bezig met VDSL. Het bedrijf lanceerde in augustus 2009 internet en telefonie via VDSL. Inmiddels is daar dus ook interactieve TV aan toe gevoegd. Tele2 kan op dit moment zo’n 1,5 miljoen huishoudens voorzien van VDSL-diensten. Het bedrijf wil het VDSL netwerk de komende jaren blijven uitbreiden om het zelfde dekking als ADSL te geven. Ook sluit Tele2 niet uit dat VDSL binnen een paar jaar tot 100MB/s aankan. Dit met behulp van zogenaamde ‘pair bonding’ (het koppelen van 2 aderparen).

Tele2 Interactieve TV in 2011

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

upc-myprime

UPC Myprime Reclame Video

Johnny wil altijd meer. En schijnbaar wil de UPC alles op alles zetten met hun …