Levering van de nieuwe Experiaboxen door KPN

KPN is al in augustus dit jaar begonnen met het leveren van de nieuwe Experiabox. De Arcadyan.

Ok, voor de insiders het thompson modelnummer :  TG789VN EB
Maar is dit wel een Thompson model dan? Even Google opstarten, en je komt deze tekst tegen :

Philips en Accton Technology Corporation uit Taiwan hebben in 2003 samen de onderneming Arcadyan Technology Corporation opgezet. In deze joint venture is expertise op het gebied van draadloze technologie en de integratie daarvan in audio-videosystemen samengebracht, waarbij de nadruk ligt op verdere verbetering van de beeld- en geluidskwaliteit. Arcadyan richt zich op de groeiende vraag naar gebruiksvriendelijke, gunstig geprijsde draadloze oplossingen die gebruik maken van geavanceerde technologie zoals Wi-Fi (802.11) en Bluetooth.

Dat betekend dat het geen Thompson model meer is,en dat is toch wel nieuws te noemen toch?

Heel veel gebruikers zullen een bericht hebben gehad dat hun Experiabox te oud is,  en dat er een nieuwe wordt opgestuurd. (Kostenloos?)

Bij het oude model (Thompson) zat de firmware helemaal dicht, zodat je helemaal geen tweaks kunt toepassen. Overigens, heb ik nog geen bericht ontvangen of de Accton model wel tweakbaar is.

Voor diegenen die de installatie handleiding een keer door willen lezen van de Arcadyan, dan heb ik hier een PDF van de officiele handleiding van KPN : Arcadyan InternetPlusBellen handleiding!

Er blijven een aantal vragen beantwoord. Wordt de nieuwe box kostenloos geleverd? Heeft er uberhaubt al iemand 1 ontvangen? En bevalt het? Is het model uberhaubt tweakbaar?

Ik hoop hier binnenkort antwoorden op de vinden en te krijgen.

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Gratis Laptop bij Internet Plus Bellen Premium

Even heel eerlijk : Op dit moment zijn er geen gratis laptops bij de Internet …

4 comments

  1. Ja, wat kan ik hier nog aan toevoegen 🙂 Zegt het voort, zegt het voort

  2. Absoluut mee eens. De fritz!box is wel een staaltje techniek waar je U tegen zegt. Thanx voor de reactie!

  3. Naam (verplicht)

    Staat hier een tg789vn en hoewel ik het ding nog niet van dichtbij gezien heb (en dus ook niet opengetrokken) ziet de kpn firmware er net zo uit als die van de tg787v alleen marginaal minder /in your face/ stuk, herstel, dichtgezet. Het is niveautje tg780, maar qua prestaties is het ding nog jammerder dan de tg787v. Ik zie hier spontane reboots (van tegen de twee minuten), op elk moment van de dag, een stuk of 5 tot tien per dag.

    Daarbovenop alle kwalen van de tg787v en tg780, inclusief stilletjes uitvallende dhcp servers (op mysterieuze wijze geen verbinding kunnen krijgen), spontaan vergeten van /alle instellingen/ inclusief custom SSID en PSK (“wlan naam” en “wachtwoord”), en ach, wat van dies meer zij.

    Ik zou er niet voor willen betalen. Kost zo al genoeg uitval en ergernis. Kan je beter gelijk een fritz!box kopen.