Home / Digitale TV / Het Nieuwe tv-aanbod van Ziggo: minder analoog, meer HD!

Het Nieuwe tv-aanbod van Ziggo: minder analoog, meer HD!

Ziggo gaat komende zomer vijf van de dertig analoge zenders uit de lucht halen, om alle klanten toegang te bieden tot HD-tv en de herhaaldiensten van de publieke omroep, SBS en RTL. Dat maakte het bedrijf vanmorgen bekend via de media.

Kabelleverancier Ziggo, de grootste leverancier van tv-diensten, bedient op dit moment 3 miljoen Nederlandse huishoudens. Daar is 1,2 miljoen daarvan kijken alleen analoge zenders. Ziggo wil zijn hele klantenbestand toegang geven tot nieuwere vormen van tv-kijken, zoals uitgesteld kijken en video op verzoek. En natuurlijk is meer bandbreedte nodig die uit het analoge pakket moet komen. Door een meer persoonlijk tv-menu aan te bieden hoopt de kabelmaatschappij meer omzet per klant te kunnen genereren: straks kan immers iedereen vanuit de luie stoel films bestellen.

Bij Ziggo kun je al Tv-kijken vanaf 16,95 euro per maand,met 25 analoge zenders, 63 digitale en 11 HD-zenders. Dit is het instap pakket welteverstaan. Het middelste pakket (24,95 euro) bestaat uit 90 digitale zenders en 25 HD-kanalen, het duurste pakket (29,95 euro) biedt 119 digitale zender. De kabelreus rekent erop dat 2 miljoen klanten het goedkoopste pakket kiezen en de duurdere opties elk door een half miljoen huishoudens worden afgenomen. Het omschakelen en overzetten van de abonnees vergt een grote administratieve inspanning.

Volgens Ziggo is de operatie binnen enkele maanden na de start in juni afgerond. De vorige keer dat Ziggo zo’n grote logistieke operatie uitvoerde ging dat verre van foutloos: toen moesten de gegevens van drie verschillende kabelmaatschappijen in één database terechtkomen.

We houden het in de gaten

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

upc-myprime

UPC Myprime Reclame Video

Johnny wil altijd meer. En schijnbaar wil de UPC alles op alles zetten met hun …