Digitenne moet van Tweede Kamer programmaraad krijgen

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een motie van Jasper van Dijk (SP). Op basis hiervan wordt aan minister Plasterk gevraagd een programmaraad in te stellen voor Digitenne.

Al eerder had de minister aangekondigd in januari met een beslissing te komen over de vele programmaraden in Nederland. Volgens de motie zou de raad bindende voorstellen kunnen doen over minstens eenderde van de kanalen (waarbij de publieke kanalen buiten beschouwing worden gelaten).

KPN reageert met de opmerking dat zo’n raad niet nodig is omdat de programmering wordt samengesteld op basis van marktonderzoek.

Digitenne had per 30 september 700.000 abonnees. Dat is 9,1 procent van de gehele tv-markt en 18,3 procent van de markt voor digitale tv, zo bleek uit het rapport van Telecompaper over de Nederlandse tv-markt in het derde kwartaal.

{telecomnews)

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

upc-myprime

UPC Myprime Reclame Video

Johnny wil altijd meer. En schijnbaar wil de UPC alles op alles zetten met hun …