Home / Digitale TV / 7 Nadelen van Digitale Kabeltelevisie

7 Nadelen van Digitale Kabeltelevisie

Het kom niet uitblijven na gisteren, de 7 Nadelen van digitale kabeltelevisie t.o.v. analoge kabeltelevisie.

In deze (anti) vergelijking, ga ik er van uit dat er alleen digitaal gekeken wordt; dat er ook nog een analoog signaal aanwezig is is wat mij betreft ‘vals’ spelen.
En over een paar jaar zal het aantal analoge kanalen sterk verminderd zijn (of zelfs helemaal verdwenen).

Een groot gedeelte van deze nadelen, gelden ook voor digitale televisie via satelliet, antenne of ADSL. Dit is het gevolg van het gebruik van een aparte decoder.

KPN Digitenne

  • Altijd lastig : De decoder op zich aan te sluiten als een videorecorder, gewoon met een SCART naar de TV en de antenne doorlussen. Alleen meestal moet er óók nog een videorecorder aangesloten worden. En het liefst dat die videorecoder ook opneemt van de decoder. En moet er dan ook nog een DVD-speler aangesloten worden , eventueel een Canal+ decoder. U begrijpt het, dat kunnen huidige televisies niet aan aan met hun beperkte aansluitingen.
  • De bekende ‘Storingen’ in teletekst. Dit probleem wordt veroorzaakt omdat de TV niet door heeft wanneer de decoder naar een andere zender springt.  Dan heeft de tv de pagina in zijn geheugen van de vorige zender. En daar moet je dan ook weer even op wachten (Digitenne bijvoorbeeld)
  • Een video opname is moeilijk te programmeren (De decoder + de videorecorder zal je apart moeten programmeren, als de decoder al te programmeren is.)
  • En we hebben een Extra Afstandbediening erbij. Wil je een andere kanaal kiezen, dan moet dat met de afstandsbediening van de decoder. Maar meer geavanceerde functies zoals beeldinstellingen, Picture in Picture, etc. moeten op de TV ingesteld worden via een andere afstandbediening
  • Een aparte decoder nodig. Dus maar één kanaal tegelijk kijken! Wil je alsnog iets tegelijk opnemen terwijl je kijkt, dan kan dat niet direct zonder moeilijke omwegen. (KPN Biedt met Digitenne wel een oplossing aan hiervoor. Vraag meer info aan bij de KPN Winkels)
  • De Decoder gebruikt altijd stroom, ook in de stand-by mode!
  • Eigen Decoders, dus een zeer beperkte keuze hierin..
Hieronder een paar kleine probleempjes :
  • In de toekomst worden sommige kanalen misschien met een copieerbeveiliging uitgezonden. Dat betekent dat er een beperking komt aan het opnemen, en het bekijken van de zenders/uitzendingen.
  • Het Digitale signaal kent geen zichtbare ruis. Maar als het signaal al te slecht is, dan werkt het helemaal niet meer. Bij een analoge aansluiting kan je dan tenminste nog naar een iets slechter beeld kijken 😎

We gaan naar een Digitale TV tijdperk toe, en de HD zenders worden sneller en sneller geactiveerd. Semi Digitaal als Digitenne zal zeker worden verbeterd in de komende jaren, zodat het ook niet zo storingsgevoelig is.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

upc-myprime

UPC Myprime Reclame Video

Johnny wil altijd meer. En schijnbaar wil de UPC alles op alles zetten met hun …