Phishers voeren aanval uit op InternetPlusBellen

Phishers proberen via email de gebruikersnaam en het wachtwoord van InternetPlusBellen-klanten van KPN te achterhalen. De oplichters sturen hun bericht naar adressen die eindigen op kpnplanet.nl. Afgelopen vrijdag plaatste de helpdesk van KPN de waarschuwing op zijn site dat criminelen met een bericht dat afkomstig lijkt van KPN, achter de inloggegevens van klanten proberen te komen.

De phishers zouden zich tot nu toe alleen richten op e-mailadressen die eindigen op kpnplanet.nl, die de provider verstrekt aan klanten voor de dienst InternetPlusBellen. De helpdesk benadrukt dat gebruikers de betreffende gegevens nooit aan derden moeten verstrekken.

Dus, pas op met gegevens zomaar doorgeven aan kennelijk ‘helpdesk’ medewerkers. Tenzij u zelf natuurlijk belt naar KPN, Planet of HetNet!

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Gratis Laptop bij Internet Plus Bellen Premium

Even heel eerlijk : Op dit moment zijn er geen gratis laptops bij de Internet …