Internet & Bellen wordt nog populair

Steeds meer mensen bellen via internet. In het laatste kwartaal van vorig jaar nam het aantal zogeheten VoIP-aansluitingen in Nederland met circa 3 procent toe tot bijna vier miljoen. Dat maakte onderzoeksbureau Telecompaper vrijdag bekend. De groei kwam vooral ten goede aan de kabelbedrijven, die het aantal digitale telefoonaansluitingen met 4,4 procent zagen groeien.

Het totaal aantal vaste telefoonaansluitingen in Nederland nam in de laatste drie maanden van vorig jaar met 27.000 toe tot circa 6,1 miljoen. Eind 2010 gebruikten ongeveer 1,3 miljoen huishoudens alleen een mobiele telefoon voor het belverkeer. Telecompaper verwacht dat het aantal digitale telefoonaansluitingen dit jaar met 7 procent groeit tot ongeveer 4,25 miljoen. (nu.nl)

Wat is Internet & Bellen?
Internettelefonie, of bellen via internet of internetbellen, is exact wat de uitdrukking zegt: een telefoongesprek dat via internet wordt vervoerd op basis van het TCP/IP-protocol, de voertaal van alle internettoepassingen. Een computerprogramma, of het bedrijf bij wie het VoIP-abonnement loopt, transformeert de gesproken woorden naar een digitaal signaal. De digitale signalen worden bij de ontvanger afgeleverd in passende vorm zodat hij de woorden kan horen.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Gratis Laptop bij Internet Plus Bellen Premium

Even heel eerlijk : Op dit moment zijn er geen gratis laptops bij de Internet …