Inbellers worden betaald om te internetten

FullDuplexModemGeld verdienen met het inbellen voor internet?

Vrij.net lanceert een inbeldienst waarbij voor het eerst gebruikers beloond worden om te internetten, zonder toegevoegde reclame. Een deel van de tikkenopbrengst wordt uitgekeerd op de bankrekening van de inbellende internetter.

Maar wat is het verhaal hierachter?

Inbellen is internetten via een modem dat op de telefoonlijn het nummer van de provider kiest om vervolgens verbinding te maken. Zo ontdekten Nederlanders eind jaren 90 het internet. Kenmerkend zijn de typische modemgeluiden tijdens het inbellen.

Dat vrijwel iedereen nu breedband gebruikt weerhoudt tienduizenden Nederlanders niet om te volharden met inbellen. Bijvoorbeeld omdat zij slechts sporadisch online zijn, pech hebben met een niet-werkende DSL-of kabelverbinding of als overbrugging tijdens een verhuizing.

Bij de Vrij.net inbelverbinding geeft de internetter een bankrekeningnummer in als gebruikersnaam. Op die rekening wordt vervolgens uitbetaald.

Daarmee ontstaan ook alternatieve soorten inbellers. Sommigen steunen een goed doel en vullen daarvan het rekeningnummer in, bijvoorbeeld luisteraars van kerkradio die tegelijk doneren aan de parochie.

Andersom zijn er snelle jongens die met het eigen rekeningnummer als insteek een inkomstensleepnet uitzetten door anderen aan een ‘gratis account’ te helpen.

Wat zijn de voordelen? Misschien economische redenen?
Nederlanders die moeten bezuinigen kijken ook kritisch naar internetkosten. Met een geschikt telefoonabonnement en belbundel levert inbellen bij Vrij.net per saldo geld op. Een inbeller meldt: “Waar ik vroeger 30 euro uitgaf ontvang ik nu circa 10 euro per maand. Dat komt mij op het moment goed uit, hoewel ik in de toekomst terug wil naar breedband.”

Of heel even weg van het eigen IP adres?
Sommige internetdiensten bepalen and de hand van het IP adres wat de bezoeker wel of niet nog een keer mag. Kenmerkend voor inbelverbindingen is een steeds veranderend adres, en zo gaan internetters naast bun
vaste verbinding inbellen om zulke beperkingen te omzeilen.

Inbelbandbreedtes zijn relatief gering waardoor het ophalen van grote hoeveelheden informatie lang duurt.Tijdens een zware download wisselen veel inbellers daarom achter het scherm zitten af met tussentijds andere dingen doen. In minstens een geval kon een internetter daardoor een verslavingsprobleem overwinnen, zonder geheel off-line te moeten gaan.

Over vrij.net 

Vrij.net levert sinds 1999 gratis internet via inbellen in Nederland. Via honderden inbellijnen worden duizenden inbellers bediend. De verbindingen worden naast internetgebruik ingezet voor diverse doeleinden zoals kerkradio, aanwezigheidsmelding, bewakingscameras, enz.

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Kies het geschikte sim only abonnement

Houd zelf de controle over je telefoonabonnement en stel dat zelf samen. Of het nou …