Hoe kies je het ideale telefoonhoesje?

Bij de keuze van een smartphone hoesje staat jouw persoonlijke smaak natuurlijk centraal. Zo kan je zweren bij een leren telefoonhoesje terwijl een ander deze juist verafschuwt. Maar wat nog belangrijker is dan jouw persoonlijke voorkeur is natuurlijk de functionaliteit van het hoesje. Zo zal je op de website van de producenten van smartphones de hoesjes aantreffen die werkelijk bijdragen aan de functionaliteit van jouw toestel. Maar er zijn ook websites waar je zeer voordelig hoesjes voor jouw smartphone kunt aanschaffen. Helaas komen deze telefoonhoesjes dan vaak van de lopende band van een Chinese massaproducent. Het gevolg kan dan zijn dat het hoesje niet alle uitsparingen heeft en dat de kwaliteit vaak te wensen over laat. Gelukkig zijn er ook goede en functionele telefoonhoesjes te vinden waarmee je jouw smartphone kunt beschermen.

Een uiting van stijl:

Natuurlijk is jouw smartphone de beste en de mooiste in de markt. Om deze reden zoek je een hoesje dat nog meer elan aan jouw toestel zal geven. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een kunststof hoesje met een marmer print of juist voor een leren wallet case. Voor de populaire smartphones zoals de iPhone 7, de Galaxy S7 of de OnePlus 5 is de keuze ruim voldoende. Voor de minder populaire smartphones zal je echter wat meer moeite moeten doen om het juiste hoesje te vinden.

Functionaliteit:

Een hoesje moet natuurlijk ook functionaliteit toevoegen aan jouw smartphone. De belangrijkste functie, het beschermen van jouw digitale wondertje, is altijd wel gegarandeerd. Maar wat verwacht jij nog meer van het smartphone hoesje? Hierbij is het belangrijk dat je eerst de belangrijkste eisen en wensen, voor een hoesje, op papier zet. Met behulp van dit lijstje kan je namelijk veel gerichter zoeken. Moet het hoesje een ingebouwde batterij bevatten, wil je jouw bankpasjes in het hoesje opbergen en moet het hoesje werkelijk waterdicht zijn? Typische wensen en eisen die per persoon zullen verschillen.

Materiaal:

Ook bij de keuze voor het materiaal, waarvan jouw telefoonhoesje is gemaakt, speelt de persoonlijke smaak een beslissende rol. Zo kan je kiezen uit hoesjes die gemaakt zijn van stof, glas, kunststof, leder, metaal, rubber, polyurethaan en zelfs steen. Er zijn werkelijk honderden materialen waaruit je kan kiezen. Bij de keuze voor het materiaal moet je wel bedenken of het hoesje dan ook werkelijk functioneel voor jou is. Ook moet je bedenken dat elk type materiaal weer op een speciale manier onderhouden moet worden.

Een keuze maken:

Al met al hebben we jou aardig wat punten gegeven waarover je moet nadenken bij de aanschaf van een hoesje voor jouw smartphone. Maak eerste eens een lijstje met jouw specifieke eisen en wensen. Als je dit lijstje compleet hebt kun je rustig op internet naar het ideale telefoonhoesje gaan zoeken. Neem hierbij de tijd en zet al de interessante hoesjes eerst in de favorieten van jouw webbrowser. Slaap er een nachtje over en kijk de volgende dag opnieuw naar de geselecteerde hoesjes. Vergelijk deze nogmaals met jouw lijstje met eisen en wensen.

Meer info:
Case24.com

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

De beste Samsung telefoon onder 300 euro

De beste Samsung telefoon onder 300 euro

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone maar wil je niet de hoofdprijs betalen? …