Home / Apps / Disney Plus: Een uitgebreide review

Disney Plus: Een uitgebreide review

In 1989 waren we razend enthousiast omdat, naast de drie Nederlandse reguliere televisiezenders, eindelijk een commerciële televisiezender werd gelanceerd. Op 2 oktober 1989 keek Nederland in grote getale naar de eerste uitzending van de commerciële jongerenzender RTL-Véronique (Veronica), het latere RTL 4.

Sedert die tijd hebben we een groot aantal andere commerciële zenders erbij gekregen en werd door de komst van kabeltelevisie ook nog eens een enorm aantal buitenlandse zenders aan het Nederlandse publiek aangeboden. Door de komst van het breedband internet lijkt het erop dat het medium ‘televisie’ zijn kracht heeft verloren.

We besteden nu dagelijks veel meer tijd aan het scherm van de smartphone dan aan het grote scherm van de televisie. Vooral door de komst van de bekende streamingdiensten, zoals Amazon Prime, HBO Go/Now, Netflix en Videoland, hebben wij de mogelijkheid om op elk moment en op elke locatie onze favoriete series of films te kijken. Dat de markt van streaming diensten nog lang niet verzadigd is, blijkt uit de komst van Disney Plus dat sinds 12 september beschikbaar is gekomen voor het Nederlandse publiek.

De portfolio

Op basis van het aanbod zou Disney Plus wel eens de grootste streamingdienst van 2019 kunnen zijn. De portfolio van Disney Plus omvat, naast de gehele Disney Franchise, een aantal toonaangevende studio’s zoals 21st Century Fox, Pixar, Marvel Cinematic Universe en National Geographic. Per definitie dus een zeer aantrekkelijk aanbod voor het gehele gezin. Naar verwachting zullen ongeveer 7.000 afleveringen van televisieseries en 400 tot 500 films beschikbaar zijn op het Disney Plus platform. Qua volume doet Disney Plus nog flink onder voor bijvoorbeeld Netflix.

Deze grote concurrent biedt meer dan 42.000 afleveringen van televisieseries en biedt een filmbibliotheek die acht keer groter is. Ook ten opzichte van Hulu, Amazon Prime, CBS All Access en HBO Go blijkt Disney Plus nog een kleine aanbieder te zijn. Aan de andere kant zal Disney Plus het enige platform zijn waar je enkele van de grootste franchises in entertainment kunt vinden. Dit platform is een must-have voor de fans van Star Wars, Marvel of de Disney klassiekers.

De Disney Plus app

De Disney Plus app heft een prachtige en eenvoudige vormgeving. Door de donkere grijsblauwe achtergrond, de witte letters en de grootte van de icoontjes is de app erg overzichtelijk. Ook de iconen van de 5 grote merken (Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic) maken het eenvoudig om gericht te zoeken.

De zoekfunctie is ondergebracht in een extra menu waarin de gebruiker de mogelijkheid heeft om gericht te zoeken op merk of titel. Elke film of televisieserie heeft een onderliggende pagina waar alle relevante informatie wordt aangeboden. Hiernaast biedt de app uitstekende 4K en HDR ondersteuning en kan men content downloaden en lokaal opslaan. Als men via mobiel internet gebruik maakt van deze streamingdienst heeft men de mogelijkheid om de films en series in een lagere kwaliteit te streamen.

Ook het downloaden van deze films en series kan in verschillende kwaliteiten (Standaard, Gemiddeld en Hoog). Helaas bevat de app nog wel enkele kleine bugs die zeker in de komende periode zullen worden verbeterd.

Proefperiode

Tot 12 november kan men Disney Plus gratis uitproberen en daarna kan men een abonnement afsluiten voor € 6,99 per maand. In deze gratis periode, waarin Nederland als een proeftuin wordt gezien, heeft de abonnee de beschikking over een nog beperkt aanbod aan films en televisieseries.

Hoogst waarschijnlijk zal Disney het aanbod actualiseren voordat het platform wereldwijd gelanceerd wordt. De dienst is beschikbaar voor een groot aantal platformen waaronder televisie (Android, Apple, Chromecast en LG), computer (Chrome OS, Linux, MacOS en Windows), Mobiel (Android en iOS) en gameconsoles (PS4 en Xbox One). Helaas biedt Disney Plus (nog) geen ondersteuning voor Samsung televisies, een mediabox is een mogelijke oplossing hiervoor.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De chatprogramma’s van vroeger

Via een scherm met elkaar communiceren vinden wij nu heel normaal. Maar hoe is het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *