Snelheid meten van je Mobiele Telefoon

Op 1 van de leukste weblogs van Nederland staat sinds dit weekend een artikel, waar je op een creatieve manier een breedband verbinding van de mobiele telefoon kunt meten met een Raspberry Pi. Een baanbrekende pibandbreedte meter voor de ‘freaks’ onder ons. Er is een Stap voor stap-handleiding beschikbaar voor dit super leuk project, en je laat straks daadwerkdit kekke project klik je hier. En dan straks lekker tegenover je vrienden opscheppen over hoe snel je internet wel niet is!

Dit is natuurlijk een doe het zelf project, maar het is wel de moeite waard om echte weten te komen of de buren jouw breedband ruimte wegkapen, waardoor jouw verbinding gewoon een stuk minder is. Ikzelf heb een gehackte Linksys router, waar ik een net iets sterkere verbinding heb dan mijn buren.

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …