Smartphone vervangt horloge, wekker, fototoestel, boekenkast

Bezitters van een smartphone hebben steeds vaker geen wekker, horloge of fototoestel meer. Hun slimme telefoon heeft al die taken overgenomen.

Uit onderzoek van de Engelse provider O2 blijkt dat meer dan de helft van de smartphonegebruikers (54 procent) deze gebruikt als wekker. Iets minder dan de helft (46 procent) draagt geen horloge meer, en kijkt liever op zijn smartphone hoe laat het is. 39 procent heeft zijn fototoestel in de kast gelegd en schiet voornamelijk plaatjes met zijn smartphone. Meer dan een kwart van de bezitters gebruikt liever de smartphone dan een laptop voor veel taken.

Jeugd
De Nederlandse jeugd laat zich stevig gelden op de mobiele markt. Bijna vier op de vijf kinderen tussen 8 en 18 jaar heeft een mobiele telefoon. Dat blijkt uit recent onderzoek van de stichting Mijn Kind Online.

Er is wel groot verschil in telefoonbezit naar leeftijd. Van de 8- tot 12-jarigen heeft een kwart een mobiele telefoon, vanaf 12 jaar zijn dat bijna alle kinderen. Van hen zegt 65 procent te kunnen internetten met zijn toestel, en 54 procent bezit een smartphone. Driekwart van de kinderen kan zich geen leven voorstellen zonder zijn mobieltje. 57 procent  vindt dat je er zonder mobiele telefoon niet bij hoort.

Sim only
Jeugdige kinderen krijgen vaak een toestel en een prepaid-simkaart van hun ouders. Naarmate kinderen ouder worden, gaan ze vaker zelf betalen voor hun toestel en het abonnement dat daarbij hoort. Een goedkoop sim only-abonnement dat naar wens per maand gewijzigd of zelfs opgezegd kan worden, is voor deze groep een uitkomst.

Lees het volledige artikel over smartphonegebruik, of bekijk direct een voordelig Simyo simonly abonnement.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …