Zo gebruik je je smartphone het slimst

Een smartphone heet niet voor niets een smartphone. Het is een slim toestel, met allerlei handige functies om jouw leven een stuk gemakkelijker te maken. Hoe haal je nu het meeste uit de smartphone? Welke functies vallen er nog te ontdekken en hoe kan de telefoon zo efficiënt mogelijk ingericht worden? Wij zetten vijf tips op een rijtje.

Je productiviteit verhogen: wordt niet afgeleid!

We maken ons er allemaal schuldig aan: we moeten eigenlijk aan het werk, maar raken afgeleid door de smartphone. We willen graag even snel een spelletje spelen, even de familie-app lezen of op Instagram reisfoto’s van anderen bekijken. Helaas gaat dat ten koste van de productiviteit.

Richt je smartphone daarom slim in. Zet op de eerste pagina niet de apps die je het meeste gebruikt, maar die je bij de hand moet hebben om zo snel mogelijk productief te zijn. De meest belangrijke apps sleep je naar de menu-balk onderin de telefoon. Op de tweede pagina zet je de apps die je het meest zou moeten gebruiken, maar eigenlijk nogal eens vergeet. Pas op de derde pagina komen de apps die het meest geliefd zijn. Zo leer je een slechte gewoonte het snelst af.

Overschrijven is verleden tijd

Net een goede brainstormsessie gehad? Of heb je net op school of tijdens college een groot aantal aantekeningen gekregen? Dat schrijf je natuurlijk niet allemaal over. De smartphone heeft een camera, dus die kun je er uitstekend voor gebruiken. Maak meerdere foto’s en sorteer ze in verschillende albums op de telefoon. Zo kun je altijd snel de belangrijke aantekeningen terughalen.

Waar staat mijn auto?

Waarschijnlijk is dit voor iedere automobilist heel herkenbaar: de auto ergens parkeren en dan vergeten waar de auto ook al weer staat. Want was het nu het achterste straatje, of eentje ervoor? Gelukkig heeft de smartphone daar een snelle oplossing voor: een pin neerzetten in de Maps-app.

Als je goede GPS-nauwkeurigheid hebt, zet je een pin neer in Maps en sla je deze op. Je hoeft dan later niet naar de auto te zoeken. Ben je wat verder weg, dan kun je zelfs naar de route navigeren. Ook handig: neem een paar foto’s van waar je auto precies staat. Dat komt vooral van pas in steden die je niet goed kent.

Oh, don’t forget…

Post-it’s zijn ouderwets. Met de dienst ‘Oh, don’t forget’ kun je jezelf een sms laten sturen. Stel een datum en een tijd in en ontvang het bericht op het gewenste moment. Handig voor wie niet met kalenders bezig wil zijn of voor wie een briljant idee even moet parkeren.

Zo vergeet je nooit meer belangrijke afspraken en ben je altijd keurig op tijd. Effectiever dan jezelf een e-mail sturen of een melding in te schakelen op de smartphone; die kun je immers uitzetten.

Smart Home

Het is een investering, maar wel erg handig: zogenaamde ‘smart-home producten’. Denk bijvoorbeeld aan een op afstand bedienbare thermostaat of inregelbare lampen. Het is nu zelfs mogelijk om vanuit de auto de verwarming een graad hoger te zetten. Je komt nooit meer in een koud huis thuis. Er zijn trouwens nog veel meer applicaties. Denk bijvoorbeeld aan een app om de garagedeur te openen, of een slimme deurbel die een foto of video maakt als iemand aanbelt.

In het verlengde ervan ligt domotica. Domotica is als het ware een verzamelnaam voor dit soort toepassingen. Steeds meer van dit soort apparaten zijn te bedienen vanaf een smartphone.

Op zoek naar nog meer handige tips? MobielAbonnement.nl heeft verschillende dossiers met tips voor in het buitenland, tips voor kinderen, tips voor ouderen en tips om je telefoon optimaal te beveiligen.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …