Zes steden N-Brabant openen Taxan fibernetwerk

Stichting Combivisie en gemeente Helmond hebben op 22 april het onafhankelijke en snelle digitaal glasvezelknooppunt HIX in gebruik genomen. cyburg_afscheid_01122003_

Ook werd de breedbandverbinding tussen Helmond en Eindhoven en daarmee ook andere steden in Noord-Brabant officieel geopend.

Helmond Internet eXchange (HIX) is verbonden met glasvezelknooppunten in de provincie Noord-Brabant onder de naam Taxan. Naast Helmond zijn dit Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg en Roosendaal. HIX is een onafhankelijke digitale marktplaats. De zes Brabantse steden in Taxan willen met de oprichting en onderlinge koppeling van hun lokale digitale marktplaatsen de marktwerking stimuleren.

Het eerste zichtbare resultaat van deze verbinding vormt het bekijken en uitlezen van de camerabeelden in het uitgaansgebied in Helmond in de regionale meldkamer in Eindhoven.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …